Monday 10 November 2008

Κοινοτική Χοροεσπερίδα

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία χθες Κυριακή 9η Nοεμβρίου τ.έ. η Ετήσια Κοινοτική Χοροεσπερίδα της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο νεόδμητο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας στο ΒΔ Λονδίνο.

Στην Χοροεσπερίδα, στην οποία συμμετείχαν 200 περίπου άτομα, παρευρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Κοινότητας οι εξής: ο Υφυπουργός της Αγγλικής Κυβέρνησης και Βουλευτής της περιφέρειας Harrow East κ. Tony McNulty, ο Βουλευτής της περιφέρειας Brent North κ. Barry Gardiner, ο Δήμαρχος του Harrow Cllr. John Nickolay με την σύζυγό του Cllr. Joyce Nickolay, ο Δήμαρχος του Brent Cllr. Ralph Fox, o Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Ευάγγελος Σάββα, η νέα Συντονίστρια Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου κα. Μαρία Τσιραμπίδου και πλήθος μελών και φίλων της Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους, καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους συνδαιτυμόνες με θερμά λόγια και ενημέρωσε όλους για τις πρόσφατες εξελίξεις στο σημαντικό ζήτημα της ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος σε βυζαντινό ρυθμό.

Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο οι εκλεκτοί καλεσμένοι οι οποίοι απηύθυναν θερμά λόγια και εγκάρδιους χαιρετισμούς. Ομίλησαν δε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την Κοινότητα, και προσέφεραν την ολόθερμη υποστήριξή τους στην επίλυση των διαφόρων Κοινοτικών θεμάτων.

Οι άρχοντες της Κοινότητας, είχαν τυπώσει και Εορταστικό Λεύκωμα, 188 σελίδων, ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται για την άρτια εκτύπωση και εμφάνισή του στον κ. Ανδρέα Ματεΐδη, ιδιοκτήτη του Ελληνικού Τυπογραφείου St. Paul’s Press.

Την εκδήλωση στόλισε μουσικά η ορχήστρα των γνωστών μουσικών της Παροικίας Γιώργου Γρηγορίου και Νίκου Σαββίδη. Παιδιά του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος χόρεψαν Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς.

4 comments:

P. Kapodistrias said...

Ωραία διάγετε υμείς εκεί στας αλλοδαπάς!!!!!

Πού εμείς;;;;
Μάς κατάπιε το Αυτονόητο......


Πάντα σας έτσι, Χαρούμενοι!

Anastasios said...

@ π.κ.,

"Των Ελλήνων οι Κοινότητες", που λέει κι ο Διονύσης, είναι πάντα χαρούμενες και πάντα "εκδηλωτικές".

Κοινώς, δεν χάνουμε ευκαιρία "πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε".

Το αυτό ευχόμεθα και δι' υμάς.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Και έργα θαλερά και γόνιμα γύρω από την εκκλησιά. Μέρα του Αγίου Νεκταρίου εορτάζετε τον Παντελεήμονα εσείς!

Anastasios said...

@ dionysos,

Εμείς γενικώς εορτάζουμε!

Εορτάζουμε την καταγωγή μας, τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας, τη διάθεσή μας για ζωή και δημιουργία.

Και βέβαια οργανώνουμε και προσφέρουμε δυνατότητες γνωριμίας, φιλίας και αγάπης μεταξύ μας.