Saturday 9 May 2009

Σχολεία και εκτρώσεις

Ο Σύλλογος για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών, με έδρα το ΝΑ Λονδίνο, μου έστειλε έντυπο υλικό που αφορά το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα της έκτρωσης εφήβων.

Από το υλικό αυτό ενημερωνόμαστε ότι ένα τρίτο των Γυμνασίων στην Αγγλία έχουν ήδη κλινικές στελεχωμένες με ειδικούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν σεξουαλιακά θέματα των μαθητών και μαθητριών. Οι Σύμβουλοι Παιδείας της Αγγλικής Κυβέρνησης συμβουλεύουν τους αρμόδιους υφυπουργούς να προχωρήσουν στην ίδρυση ανάλογων κλινικών σε όλα τα Γυμνάσια και Κολέγια της Αγγλίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επίσημος και σύμφωνος με τους νόμους του κράτους ρόλος των κλινικών αυτών τα τελευταία χρόνια είναι να προσφέρουν συμβουλές στο μαθητικό πληθυσμό γύρω από θέματα σεξουαλικών σχέσεων, αλλά επίσης να προσφέρουν διάφορα είδη αντισυλληπτικών και τέλος να κανονίζουν εκτρώσεις για όσες μαθήτριες το επιθυμούν. Αυτό το τελευταίο, για μαθήτριες κάτω των 16 ετών, έχει αρχίσει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Το σημαντικό είναι ότι τα στελέχη των σχολικών αυτών κλινικών έχουν απόλυτη νομική κάλυψη όταν θεωρήσουν ότι το ζήτημα της έκτρωσης δεν πρέπει να γίνει γνωστό στην οικογένεια της ανήλικης μαθήτριας και στους δασκάλους της. Έτσι τα Αγγλικά Γυμνάσια έχουν καταντήσει πια «Abortion Referral Centres», δηλαδή Κέντρα Παραπομπής προς Έκτρωση!!!

Τα προβλήματα και ηθικά διλήμματα εδώ είναι βέβαια δύο: ένα έμβρυο θα κατακρεουργηθεί και μια φοβισμένη έφηβη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φυσικές και ψυχολογικές συνέπειες της έκτρωσης χωρίς την συμπαράσταση της οικογένειας. Για ποιά οικογένεια όμως μιλάμε;!

2 comments:

Κώστας Καρακάσης said...

Καλημέρα Αδελφέ μου.
Στην τελευταία φράση αυτής της ανάρτησης, βρίσκεται το παγκόσμιο -θα έλεγα- πρόβλημα. "Ποιας οικογένειας;" Οι "σύγχρονες προοδευτικές" κοινωνίες με τις αντιλήψεις, θεωρίες και πιστεύω που θεμελίωσαν σαν ένα είδος "νέας τάξης" πραγμάτων είναι οι αίτιοι της διάλυσης της κοινωνίας και των θεσμών της οικογένειας. Και για άλλη μία φορά, η έλλειψη ενός Ηθικού Κανόνα ζωής, αποδεικνύει ότι μακρυά από την Πίστη δεν μπορεί να σταθεί ούτε Κοινωνία ούτε Οικογένεια.

Anastasios said...

@ Κώστας Καρακάσης,

Η οικογένεια, Άρχοντά μου, είναι ο καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας μιας κοινωνίας.