Thursday 6 August 2009

περ. «Χριστός και Κόσμος»

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου εκδίδει το διμηνιαίο περιοδικό «Χριστός και Κόσμος», με πρωτοβουλία και φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος είναι ένας νέος Αρχιερέας της Εκκλησίας της Κρήτης, με εμπειρία από την Διασπορά, έντονη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς της εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής, που δεν διστάζει να λάβει σημαντικές και πρωτοποριακές ποιμαντικές πρωτοβουλίες, προς όφελος του ποιμνίου και της τοπικής κοινωνίας.

Το εν λόγω περιοδικό είναι πλουσιότατο σε περιεχόμενα. Μέσα από τις σελίδες του προβάλλει την ιστορία, τη ζωή και τις δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, αλλά συμπεριλαμβάνει και άρθρα γενικώτερου ενδιαφέροντος.

Τυπώνεται σε πολυχρωμία και έχει 30 σελίδες, γεμάτες από εξαιρετικής σημασίας κείμενα και πολύ όμορφες εικόνες και φωτογραφίες. Ο σκοπός του είναι προφανώς ποιμαντικός, αλλά και ιστορικός και πολιτιστικός.

Το πρόσφατο τεύχος (αρ. 21, Μαΐου - Ιουνίου 2009), μεταξύ των άλλων άρθρων είχε κι ένα δικό μου κείμενο, στις σελ. 75-76, με τίτλο: «Οι Έλληνες στη διασπορά - Μία γενική επισκόπηση».

No comments: