Thursday 4 November 2010

Ελληνικό Σχολείο Beaconsfield

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχα αναφερθεί στην ίδρυση της νέας Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στην εξοχική πόλη Beaconsfield, που βρίσκεται μεταξύ Λονδίνου και Οξφόρδης. Είναι μια πανέμορφη περιοχή, στην οποία κατοικούν εύποροι κυρίως κάτοικοι, με ενδιαφέροντα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και λογοτεχνικά.
Στην νέα αυτή Κοινότητα, η οποία φέρει το όνομα του εκ των Τριών Ιεραρχών Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου (το οποίο είχα την χαρά και την τιμή να εισηγηθώ στην Κοινότητα και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας), γίνεται προσπάθεια να τελούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα Θείες Λειτουργίες και άλλες Ιερές Ακολουθίες. Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου τ.έ. τελέσθηκε Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν 70 Ομογενείς. Ήταν πραγματικά μια σημαντική οργανωτική επιτυχία και η προσέλευση αυτή οπωσδήποτε εγγυάται την σταθερότητα και την συχνότητα της συνέχειας.
Εκείνο όμως που λειτουργεί σε τακτική βάση είναι το Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητας Beaconsfield. Το Σχολείο, που λειτουργεί κάθε Κυριακή απόγευμα, έχει 10 περίπου μαθητές και φιλοξενείται στους Κοινοτικούς χώρους μιας τοπικής Αγγλικανικής Ενορίας. Πέρσι δίδαξε σ’ αυτό ο φιλόσοφος και δημοσιογράφος Δρ. Τίτος Χριστοδούλου, ενώ φέτος ανέλαβε το υπεύθυνο και εξαιρετικής σημασίας και αξίας έργο της εκπαίδευσης των παιδιών της Κοινότητας του Beaconsfield η πολύ επιτυχημένη εκπαιδευτικός κα. Λίζα Πηγιώτη. Πρόεδρος της Κοινότητας και της Σχολικής Επιτροπής είναι ο Οδοντίατρος Δρ. Γιώργος Γιαννούλιας.
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Κοινότητα, μετά από πρόσκληση των Αρχόντων της, για να τελέσουμε τον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Σχολικής χρονιάς 2010-2011. Ήταν μεγάλη η χαρά μου που είδα και πάλι και συνομίλησα με τα παιδιά και τους γονείς τους. Διαπίστωσα για άλλη μια φορά την αφοσίωση που έχουν μικροί και μεγάλοι στις εθνικές και θρησκευτικές μας παραδόσεις, στα έθιμα και στον πολιτισμό μας. Βεβαιώθηκα δε για την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να δημιουργούν πολιτισμό και να ανανεώνονται πνευματικά μέσα από τη μετοχή τους στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας και την ενασχόλησή τους με το Ελληνικό Σχολείο.

No comments: