Wednesday 17 November 2010

Σε πορεία αποπεράτωσης


Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Άγιος Θεός μας έταξε να διακονούμε ένα μεγάλο, σπουδαίο, ιερό και ιστορικό έργο στην ΒΔ εσχατιά της μεγαλούπολης του Λονδίνου, αυτό της εκ θεμελίων ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος, σχεδιασμένου σε βυζαντινό ρυθμό (σταυροειδής μετά τρούλου).

Τώρα πια, με τον τρούλο ολοκληρωμένο, μπορούμε να καυχόμαστε ότι είμαστε στην τελική ευθεία, ή σε πορεία αποπεράτωσης. Η Ομογένειά μας είχε από το 1906 να κτίσει δικό της Ναό εκ θεμελίων. Ο τελευταίος ήταν ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Κάρδιφ της Ουαλίας.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννούνται μέσα μας είναι απερίγραπτα. Τα όνειρά μας αυτό τον καιρό είναι γεμάτα κόκκινα αγγλικά κεραμίδια, άσπρη πέτρα από την Υόρκη, ξυλόγλυπτες πόρτες από την Κύπρο, χρυσοποίκιλτες και γλυκόλαλες καμπάνες από την Αθήνα, αρχαιοελληνικές κολώνες και βυζαντινούς τρούλους.

Είθε αυτό το όνειρο να οδηγήσει εμάς που υπηρετούμε αυτό τον ευγενικό και ιερό σκοπό, αλλά και την φιλόθεη Ομογένειά μας, σε μια θρησκευτική και πολιτιστική άνοιξη, όπου θα ατενίζουμε εσαεί άνθη πανέμορφα και θα μυρίζουμε οσμές ευωδίας πνευματικής.

2 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Πολύ όμορφη φωτογραφία! Με το καλό και στο τελείωμα!

SkyWatcher said...

Τους χαιρετισμούς μου και καλή δύναμη..
http://redskywarning.blogspot.com/2010/11/blog-post_3609.html