Wednesday 25 May 2011

Ο ήρωας Ιω. Τσιμπίδης

Έλαβα πρόσφατα το τελευταίο βιβλίο του αγαπητού μου κ. Ελευθέριου Ιω. Τσιμπίδη, Ταξίαρχου ε.α. και βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που έχει θέμα τον πατέρα του και τίτλο: «Λοχίας Ιωάννης Τσιμπίδης - Ένας ήρωας της Μικρασιατικής Εκστρατείας». Το βιβλίο εκδόθηκε φέτος στην Θεσσαλονίκη και ο συγγραφέας το αφιερώνει σε ανάμνηση της αγαπημένης του συζύγου μακ. Καλλιόπης.


Ο εξαίρετος συγγραφέας αναφέρεται με τη δόκιμη γλαφυρή του πέννα στο ιστορικό της τιμής που αποδόθηκε στον ήρωα πατέρα του από το Γενικό Επιτελείο Ελληνικού Στρατού, με την δίκαιη ονοματοδοσία του στρατοπέδου του Τάγματος Εθνοφυλακής του Αγ. Κηρύκου Ικαρίας, σε «Στρατόπεδο Λοχία Ιωάννη Τσιμπίδη».



Συγκεκριμένα γράφει: «Στις 17 Ιουνίου 2010 η Ελλάδα τίμησε ένα από τα ηρωϊκά παιδιά της που πότισαν με το αίμα τους το πεδίο της μάχης και που με τον ηρωϊσμό τους και την περιφρόνηση που έδειξαν στο θάνατο ανδραγάθησαν και πήραν δικαιωματικά μια θέση μέσα στις απειράριθμες σελίδες δόξας της μακραίωνης λαμπρής Ιστορίας της. Στις 17 Ιουνίου η γαλανόλευκη σημαία αποσύρθηκε αργά και με επισημότητα ανάλογη της ιερής στιγμής, για να αποκαλυφθεί χαραγμένο πάνω στην ολόλευκη μαρμάρινη πλάκα το όνομα ενός ήρωα. Από τη στιγμή εκείνη ο Λοχίας Ιωάννης Τσιμπίδης, ήρωας της Μικρασιατικής Εκστρατείας, πέρασε την πύλη της αθανασίας που χαρίζει στους εκλεκτούς και γενναίους η δόξα».


Aς ευχηθούμε ολόψυχα η μνήμη του υπέρ της αγαπημένος Πατρίδος ευκλεώς αγωνισαμένου ήρωα Ιωάννη Τσιμπίδη να είναι αιώνια κι ο Άγιος Θεός μας να κατατάξει την ψυχήν αυτού ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται. Αμήν.

No comments: