Thursday 28 February 2013

Μάστερ Ορθόδοξης Θεολογίας


Στην πόλη Winchester, που είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Αγγλίας, και μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας του τοπικού Πανεπιστημίου, προσφέρεται το ονομαστό Μάστερ Ορθόδοξης Θεολογίας, το μοναδικό στη Μεγάλη Βρετανία.


Είναι ιδιαίτερα σπουδαίο το γεγονός ότι ένα Αγγλικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα ασχολείται, μελετά, ερευνά και προσφέρει σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία.



Είναι κι αυτό ένα δείγμα του πόσο μεγάλη απήχηση πραγματικά έχει στη Δύση η Ορθόδοξη Θεολογία, Παράδοση και ζωή.


Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι τέτοιες ακαδημαϊκές επιτυχίες δεν πραγματοποιούνται από μόνες τους. Χρειάζονται την πρωτοβουλία, τη συνδρομή και τη θετική δράση και προσφορά κάποιων εμπνευσμένων επιστημόνων.



Εν προκειμένω, εκείνος που ίδρυσε και συντηρεί τον εν λόγω επιστημονικό τομέα είναι ο Έλληνας Θεολόγος και Κληρικός Δρ. π. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, καταγόμενος από την Πάτρα, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη του την ενέργεια και δράση στη μελέτη και διάδοση της Ορθόδοξης Θεολογίας.


Στην παρούσα ανάρτηση παρουσιάζεται το διαφημιστικό βιβλιάριο αυτού του Μάστερ Ορθόδοξης Θεολογίας, με σκοπό την όσο γίνεται πλατύτερη διαφήμιση και διάδοσή του.



Ας ευχηθούμε ο Δρ. π. Ανδρεόπουλος να είναι πάντα άξιος, γερός και δυνατός, για να εργάζεται -με τη βοήθεια του Αγίου Θεού μας- με σκοπό τη διακονία αλλά και τη μαρτυρία της Ορθόδοξης Θεολογίας.

No comments: