Friday 9 May 2014

Η Αγ. Ελένη από τη Σινώπη στο Nottingham


Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Παναγίας Ελεούσης του Nottingham πρόκειται να υποδεχθεί προσεχώς την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελένης από τη Σινώπη του Πόντου. Η σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Βασίλειος Κουτσογιάννης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, έχει ως εξής:


«Με αισθήματα μεγάλης χαράς θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα πιο κάτω χαρούμενα καί ιερά νέα. Ύστερα  από παράκληση που υποβάλαμε μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος απεδέχθη την αίτησή μας και ευλόγησε τον ερχομό  της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου στην Κοινότητά μας, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Τούμπας Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 31 Μαΐου 2014  έως τη Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 για προσκύνηση, μυσταγωγία και ευλογία των πιστών.


Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κοινότητά μας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευλογία. Σας αποστέλλομεν συννημένα, φυλλάδιο με τον βίο της Αγ. Ελένης καθώς και το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών κατά την διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Κάρας στην Κοινότητά μας και σας καλούμε να προσέλθετε και να συμμετάσχετε μετ`ευλαβείας και ιεράς κατανύξεως σ` αυτό το τόσο σημαντικό πνευματικό γεγονός».

No comments: