Saturday 29 November 2014

Christian Aid


Είχα την ωραία ευκαιρία να συναντηθώ χθες με δυο σημαντικούς ανθρώπους, που εργάζονται στο διεθνή Φιλανθρωπικό Οργανισμό με την επωνυμία Christian Aid. Ήταν ο Mark και η Oi-yin, που είχαν την καλή διάθεση να με ενημερώσουν για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Οργανισμός αυτός.


Έδρα της Christian Aid είναι το Λονδίνο. Τα ευεργετικά φτερά του απλώνονται σε 45 χώρες, στην Αφρική, στην Ασία, στην Εγγύς και Μέση Ανατολή και στη Νότια Αμερική, όπου υπάρχει και υφίσταται φτώχεια, πείνα, ανεργία, ασθένεις κ.ά.


Όλες οι Χριστιανικές Ομολογίες βοηθούν και συνδράμουν το έργο της Christian Aid, η οποία πολεμά την φτώχεια για περισσότερα από 65 χρόνια. Η εν λόγω Οργάνωση δραστηριοποιείται όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα ή φυλή.


Με τις οικονομικές εκστρατείες που οργανώνει συλλέγει τα χρήματα που απαιτούνται για να δημιουργήσει μηχανισμούς ανάπτυξης στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με τα λεγόμενα και τα γραφόμενα η Οργάνωση αυτή αγωνίζεται να αλλάξει τους κανόνες και τα συστήματα που κρατούν τους ανθρώπους φτωχούς. Φιλόδοξη σκέψη, αλλά οπωσδήποτε αναγκαία.

No comments: