Wednesday 7 January 2015

Ημερολόγιο Ι.Μ. Ιταλίας


Με πολλή χαρά μου έλαβα το Ημερολόγιο τσέπης για τη νέα χρονιά, που κυκλοφόρησε η Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης. Μου το έστειλε ο αγαπητός συναδελφός Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Ευάγγελος Υφαντίδης, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και συνεργασία.


Το Ημερολόγιο, που έχει 128 σελίδες, γεμάτες από πολλές πληροφορίες για τις Κοινότητες της Ιεράς Μητροπόλεως για την Ελληνική Ομογένειας της Ιταλίας και της Μάλτας, είναι αφιερωμένο στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας - Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Μοντανέρ Τρεβίζου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στον Πρόλογό του:


«Η Ιερά αυτή Μονή, κατά τον παρελθόντα μήνα Δεκέμβριον, εδοκιμάσθη, ως μη ώφειλε, σκληρότατα, κατεστράφη, λόγω πυρκαϊάς, και κατέστη αλειτούργητος, έχων τας θύρας σήμερον κεκλεισμένας, χωρίς ζωήν και διακονίαν στρατευομένην, η άλλοτε περίλαμπρος και πνευματικά προοδευτική και καρποφόρος Μονή της Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης... Όλοι μας, ευλαβέστατα και τιμιώτατα τέκνα της Εκκλησίας μας, πρέπει να γίνωμεν μάρτυρες αγάπης και αδελφοί αληθινοί προς την Μονήν μας, η οποία πως έφθασεν εις την δικαιοδοσίαν της Μητροπόλεώς μας και πως έγινε Μονήν της, είναι ένα θαύμα εξαίσιον του Θεού, το οποίον ο Παντοδύναμος Θεός επετέλεσε».

No comments: