Friday 6 March 2015

«Εκ Μανδρών Αμμοχώστου»


Παρουσιάσθηκε χθες βράδυ, στους χώρους της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Απ. Βαρνάβα Βορείου Λονδίνου, το βιβλίο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ. Σάββα Καραγιάννη, με τον τίτλο «Εκ Μανδρών Αμμοχώστου».



Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, 514 σελίδων, αποτελεί μια βιογραφία των κατοίκων του χωριού Μάνδρες Αμμοχώστου τόσο πριν όσο και μετά την εισβολή.



Ο συγγραφέας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο βίο των ανθρώπων και στη σύνδεση τους με τον τόπο τους, φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια μια πτυχή που είναι συνήθως κρυμμένη στην επίσημη ιστορία αυτού του τόπου.



Το βιβλίο παρουσίασε ο Ομότ. Επιθεωρητής Δημ. Εκπαίδευσης κ. Σάββας Παυλίδης. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Νομικός - Λαογράφος κ. Κώστας Καββάδας.



Την εκδήλωση, την οποία κάλυψε τηλεοπτικά το ΡΙΚ, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ. Γρηγόριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος. Παρευρέθηκαν οι Γεν. Πρόξενοι Ελλάδος & Κύπρου, κ. Σωτήριος Δεμέστιχας και κ. Γεώργιος Γεωργίου, Κληρικοί, Εκπαιδευτικοί, συγγενείς του συγγραφέα και μεγάλο πλήθος κόσμου.

No comments: