Saturday 2 May 2015

Πρωτοπρ. Κυπριανός Κωνσταντινίδης


Ο αγαπητός αδελφός και συλλειτουργός Πρωτοπρ. Κυπριανός Κωνσταντινίδης διακονεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, ως Ιερατικώς Προϊστάμενος της πολυπληθούς και φιλογενούς Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Edmonton Βορείου Λονδίνου.


Ο π. Κυπριανός εργάσθηκε επιτυχώς ως Πλοίαρχος του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού από το 1962 έως το 1985. Κατόπιν χειροτονήθηκε Ιερέας στην Ελλάδα και από το 1996 ήλθε με την οικογένειά του στην Αγγλία.

Κατ’ αρχάς διακόνησε την Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη Margate της Ανατολικής Αγγλίας, κατά τα έτη 1996-2004. Στη συνέχεια μετετέθη στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, όπου υπηρετεί θεοφιλώς μέχρι σήμερα. Συνέγραψε μάλιστα και κυκλοφόρησε (με τη συνδρομή ευγενικών χορηγών) την ιστορία της εν λόγω Κοινότητας σε μια υπερ-πολυτελή και πολύχρωμη έκδοση 744 σελίδων.


Τα πολυποίκιλα ταλέντα και χαρίσματά του τα προσέφερε γενναιόδωρα στην υπηρεσία της Εκκλησίας μας και αναλώθηκε ολοκληρωτικά σε έργα εκκλησιαστικά και λειτουργικά, φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και συγγραφικά, μέσα στο πλαίσιο των Κοινοτήτων που υπηρέτησε, καθώς και σε διάφορες Επιτροπές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος του εμπιστεύθηκε την Προεδρία.

Στο πρόσφατο τριήμερο (28-30 Απριλίου 2015) Ιερατικό Συνέδριο του Κλήρου της Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β. ο π. Κυπριανός ανακοίνωσε την απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί και να παλιννοστήσει στην αγαπημένη ιδιαίτερη Πατρίδα του, το ένδοξο και ιστορικό νησί των Σπετσών.


Ευχόμαστε στον αγαπητό μας π. Κυπριανό καλό επαναπατρισμό, καλή πατρίδα όπως συνηθίζουμε να λέμε οι Απόδημοι Έλληνες, και με υγεία και χαρά να ζήσει το υπόλοιπο της επίγειας ζωής του δοξολογώντας και υμνώντας τον Άγιο Θεό για όλες τις χάρες και ευλογίες που απλόχερα του προσέφερε.

Η Ομογένεια του Λονδίνου θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός εξαίρετου και εμπνευσμένου Κληρικού, που γεμάτος πάντα με νεανική ικμάδα και ορμή, με όραμα και αποφασιστικότητα, με ανθρώπινο δυναμισμό αλλά και με πιστότητα στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση, επιτέλεσε το ιερό έργο που του ανατέθηκε, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τους λαϊκούς Άρχοντες των Κοινοτήτων όπου διακόνησε, και φυσικά το έφερε σε πέρας, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη για τους διαδόχους του.

Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα

No comments: