Saturday 30 May 2015

Και το όνομα αυτού: «Αλφαβητάρι»!


Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το νέο μου δημιούργημα! Είναι το καινούργιο μου βιβλίο με τίτλο: «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ - Ελληνικοί Βδομαδιάτικοι Αναβαθμοί»!

Η αθάνατη ελληνική γλώσσα μας και βασικά η πρώτη της ύλη που είναι το αλφαβητάρι της και οι λέξεις της, αποτελούν πάντα μια πρόκληση και απευθύνουν αενάως μια πρόσκληση προς όλους, να διαβάσουν, να μελετήσουν, να ερευνήσουν, να γράψουν και δώσουν μια ώθηση στην τέχνη του λόγου.

Η θητεία του συγγραφέα στο Facebook τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με το ελληνικό αλφάβητο. Έτσι, ξεκίνησε κάποια στιγμή έναν διάλογο με τους φίλους και συνοδοιπόρους του στο FB, με σημείο αναφοράς διακεκριμένες λέξεις και έννοιες, που να αρχίζουν από ένα προς ένα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου. Ξεκίνησε βέβαια από το «Α»! Κάθε μέρα πρότεινε έναν όρο, τον ανέλυε μέσα σε λίγες γραμμές, και τον συνόδευε και με μια εικόνα. Όταν τέλειωνε η εβδομάδα παρουσίαζε τις λέξεις και τις εικόνες στο
παρόν ιστολόγιο.

Τώρα ήλθε η ώρα να τυπωθούν οι λέξεις, με λίγες μόνο και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, σε μια αυτόνομη έκδοση.

Το βιβλίο, 176 σελίδων, και διαστάσεων 14 cm x 21 cm, εκδόθηκε από τις Εκδόσεις «ΑΚΑΚΙΑ», τις οποίες ευχαριστώ από καρδιάς για την ευγενική τους διάθεση και την καλή τους συνεργασία. Αφιερώνεται δε, με πολλή αγάπη, στα αδέλφια μου, Γιώργο και Μαρία και στις οικογένειές τους!

Τα σχετικά ISBN έχουν ως εξής:

ISBN (.pdf)          978-1-910714-23-2
ISBN (.epub)       978-1-910714-24-9
ISBN (.mobi)       978-1-910714-25-6
ISBN Εντύπου    978-1-910714-26-3

Τον πίνακα του εμπροσθοφύλλου «α,β,γ» από την σειρά έργων «Παράθυρο στο Αιγαίο», αμμογραφία με αυγοτέμπερα, εποίησε στη Θεσσαλονίκη 2015, η αγαπητή φίλη, ζωγράφος, αγιογράφος και συντηρήτρια έργων τέχνης Ελισάβετ Λίζα Σουρή, στην οποία είμαι υπέρ-ευγνώμων!

Η κα. Σουρή μου έστειλε το εξής μήνυμα: «Συγχαρητήρια! Η συγκίνηση είναι μεγάλη ! Αισθάνομαι ότι σκέπασα με κουβερτούλα πλεγμένη από τα χέρια μου, το μωρό σας, πατέρα Αναστάσιε! Γιατί τώρα είδε το φως της μέρας το όμορφο δημιούργημά σας! Καλοπούλητο, να πάει σε άξιους αναγνώστες!!!».

Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν να το παραγγείλουν από: τις εκδόσεις ΑΚΑΚΙΑ, από το βιβλιοπωλείο PERIZITITO και από το παγκοσμίου φήμης AMAZON!

1 comment:

Α. Παπαγιάννης said...

Έχοντας εντρυφήσει κατά καιρούς στα "γράμματα" αναρωτιόμουν πότε θα δούμε το σύνολο. Καλώς όρισε λοιπόν, και καλό ταξίδι να έχει! Και σε άλλα με υγεία, και καλή Πεντηκοστή!