Thursday 31 December 2015

Επίσκεψη Δρα Νικόλαου Βολιώτη

Χθες είχαμε την ευκαιρία να δεχθούμε, στο Πρεσβυτερείο και στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, την επίσκεψη ενός παλιού Καθηγητή του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, του Δρα Νικόλαου Βολιώτη. Ο Δρ. Βολιώτης είχε υπηρετήσει για σειρά ετών και ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου. Τώρα, συνταξιούχος πια, ιδιωτεύει στη νήσο Αίγινα.


Τον υποδεχθήκαμε με τη Βιργινία, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δρα Σεραφείμ Κυριακίδη και τη σύζυγό του Άντρη Κυριακίδη. Τον φιλοξενήσαμε κατ’ αρχάς στο Πρεσβυτερείο και κατόπιν τον ξεναγήσαμε στο νεόδμητο Ναό μας. Ο Δρ. Βολιώτης χάρηκε πολύ που επισκέφθηκε την Κοινότητά μας, μετά από αρκετά χρόνια, και που είδε το Ναό μας ολοκληρωμένο.



Στη διάρκεια της επίσκεψής του μας ενημέρωσε πως μόλις ολοκλήρωσε το τελευταίο βιβλίο του, με θέμα τον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή μας Κωνσταντίνο Καβάφη. Αυτό μας έδωσε αφορμή να συνομιλήσουμε για πολλή ώρα για τον Καβάφη, για το εξαιρετικής σημασίας και αξίας λογοτεχνικό του έργο, για τα επίσημα, τα ανεπίσημα και τα ανέκδοτα ποιήματά του, για τα χειρόγραφά του που βρίσκονται στο Ίδρυμα Ωνάση, για τη σχέση του Καβάφη με την Εκκλησία και για τα ποιήματα και τους στίχους που έχει αφιερώσει σε θρησκευτικά θέματα, καθώς επίσης και για την απήχηση που έχει το έργο του διεθνώς.

No comments: