Thursday 6 June 2019

Καραγκιόζης στο Λονδίνο


Το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου (16-18 Paddington St, Marylebone, London W1U 5AS) φιλοξενεί την Κυριακή 23 Ιουνίου, 1.00 - 3.00 μ.μ., παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Καραγκιόζης και τα Aινίγματα της Βεζυροπούλας» του Θοδωρή Κωστιδάκη, ενός έμπειρου καλλιτέχνη και μέλους του Ελληνικού Συλλόγου Θεάτρου Σκιών.


Το έργο είναι μια παραδοσιακή κωμωδία κουκλοθεάτρου σκιών όπου όλοι οι τυπικοί χαρακτήρες του ελληνικού θεάτρου σκιών προσπαθούν να επιλύσουν τα αινίγματα που θέτει η κόρη του Βεζύρη για να ζητήσουν το χέρι της για γάμο. Ο Καραγκιόζης, όπως συνήθως, εμπλέκεται και μπερδεύει τα πάντα.

Μετά την παράσταση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήριο και να δημιουργήσουν από μία σκιά / μαριονέτα, που είναι ο κύριος χαρακτήρας του ελληνικού θέατρου σκιάς.

Τιμή εισόδου: 15 λίρες το άτομο (παιδιά ανω των 3 ετών και ενήλικες), 54 λίρες για οικογένειες 4 ατόμων. Παιδιά κάτω των 3 ετών είναι ευπρόσδεκτα, αλλά δεν θα λάβουν μέρος στο εργαστήρι. Εισητήρια στο 020 7487 5060 ή eventbrite.

Σύντομη Βιογραφία:

Ο Θοδωρής Κωστιδάκης διδάχθηκε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον πατέρα του, τον Τάκη Κωστιδάκη. Ο Θοδωρής είναι καραγκιοζοπαίκτης από το 1999 και έχει οργανώσει πολλά εργαστήρια και παραστάσεις σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, φεστιβάλ, εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το ΗΒ. Το 2012 ξεκίνησε τη δραστηριότητα "KaragioZEIS παντού!" μαζί με το εργαστήρι "Arts and Moods" και τη συνεργασία με καλλιτεχνικές ομάδες με αποτέλεσμα τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη τέχνη του θεάτρου σκιών - παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις κλπ.

No comments: