Wednesday 11 March 2020

Αρχιεπισκοπή Θυατείρων για κορωνοϊό


Αγαπητοί μας εν Κυρίω,


Ο κόσμος μας και οι ζωές μας δοκιμάζονται από τα θέματα που αφορούν την εξάπλωση του Κορονοϊού. Σε απάντηση των πολλών ερωτήσεων και αιτημάτων που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί, η Ιερά Αρχιεπισκοπή δίδει τις ακόλουθες ποιμαντικές πληροφορίες και διευκρινίσεις:

1. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Κυβέρνηση έχουν δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον ιό. Οι πιστοί καλούνται να δώσουν προσοχή σε αυτές τις οδηγίες, ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την κοινότητα.

2. Η Εκκλησία, μας καλεί να συμμετέχουμε στη λατρεία με πνεύμα ελεύθερης βούλησης. Αυτή η ελεύθερη βούληση εκφράζεται πρώτα με την επιλογή μας να παρευρεθούμε στην Εκκλησία, να δείξουμε το σεβασμό μας στις ιερές εικόνες, να ασπασθούμε το χέρι των κληρικών και πολλά άλλα. Κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέξει πώς θα ενεργήσει και πώς θα εκφραστεί στην Εκκλησία και στη ζωή γενικότερα.

3. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι η Θεία Ευχαριστία είναι το Σώμα και το Αίμα του Αναστημένου Χριστού. Πιστεύουμε επίσης ότι τα μικρόβια, οι ιοί και οι άλλες ασθένειες δεν μεταδίδονται μέσω της Θείας Ευχαριστίας. Η δισχιλιετής ιστορία της Εκκλησίας, το επιβεβαιώνει, καθώς κανένας κληρικός ή πιστός δεν έχει ασθενήσει ποτέ από τη μετάληψη της Θείας Κοινωνίας.

Η Εκκλησία είναι ένας χώρος αγιασμού και θεραπείας του σώματος και της ψυχής και ζητούμε από τον Χριστό, τον Ιατρό ψυχών και σωμάτων, να θεραπεύσει την πεπτωκυία κοινωνία μας και όλους μας.

Εκ των Γραφείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

No comments: