Friday 16 April 2021

Το Μονοπάτι των Ποιητών

 
H Ποίηση υπάρχει παντού. Με συνοδεύει στο διάβα της ζωής. Της είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τη συνοδοιπορία και για τις ευχάριστες στιγμές που μου έχει χαρίσει.
 


Πρόσφατα μου αποκάλυψε το Μονοπάτι των Ποιητών, που βρίσκεται στη μικρή αλλά ιστορική πόλη Clevedon (21.000 κατοίκων), κοντά στο Bristol, στην κομητεία Somerset.
 


Στο Μονοπάτι αυτό περπάτησαν και περιηγήθηκαν τουλάχιστον τρεις σημαντικοί Άγγλοι Ποιητές, ο William Wordsworth (του οποίου το όνομα φέρει η οδός στην οποία κατοικώ αυτή την εποχή), μαζί με τον φίλο του Samuel Taylor Coleridge, γύρω στα 1795, καθώς και ο Alfred Tennyson, κατά το 1834.
 


Το εν λόγω Μονοπάτι αποτελεί μια φανταστική βόλτα, με υπέροχη θέα στη θάλασσα, αυτή που ονομάζεται Bristol Channel, και βλέπει απέναντι στην Ουαλία.
 


Μέσα στο πλαίσιο του σχετικού περιπάτου στο Μονοπάτι, βλέπει κανείς και τον μεσαιωνικό Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα, που πρωτοοικοδομήθηκε εκεί κατά τον 12ο αι. και αναδομήθηκε τον 14ο και τον 15ο αι.
 


Στον ήρεμο περίπατο αυτό βλέπει κανείς, εκτός από τη θάλασσα, όμορφα λουλούδια, θάμνους, μικρά δένδρα, το παρατηρητήριο της ζάχαρης, παγκάκια και απολαμβάνει ευωδιές και όμορφες φυσικές παραστάσεις.

No comments: