Friday 23 April 2021

Με το βλέμμα στη Βασιλεύουσα

 
Με έκπληξη αλλά και θαυμασμό ανακαλύψαμε ένα ωραίο σήμα σε κεντρικό σημείο της πανέμορφης και γραφικότατης πόλης του Bristol. Σε αυτό βλέπουμε τοποθετημένες ταμπέλες, οι οποίες δείχνουν προς κάποιες κατευθύνσεις και στις οποίες αναγράφονται ονόματα και αποστάσεις.
 

Η ταμπέλα που δείχνει προς το πλοίο SS Great Britain δεν έχει απόσταση, γιατί το πλοίο αυτό βρίσκεται εκεί κοντά, στο λιμάνι της πόλης.
 
Υπάρχουν όμως άλλες ταμπέλες που δείχνουν προς τη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη, τα νησιά Falkland και... προς την Πόλη των ονείρων μας, τη δική μας Πόλη, τη Βασιλεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, με τις αντίστοιχες αποστάσεις σε μίλια.
 
Η Πόλη μας, σύμφωνα με την ταμπέλα, απέχει από το Bristol 2957 μίλια.
 
Λέγεται πως οι συγκεκριμένες αυτές πόλεις αναγράφονται στις ταμπέλες του σήματος γιατί στο παρελθόν υπήρχε εμπορική επικοινωνία, μεταξύ του λιμανιού του Bristol και αυτών των πόλεων.
 
Το ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες είναι πως συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω σήμα η Κωνσταντινούπολη και μάλιστα με το παραδοσιακό και ιστορικό της όνομα κι όχι με το σημερινό επίσημό της, το Istanbul.

No comments: