Sunday 19 December 2021

Ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος στο Swansea

 
Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου τ.έ. ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος επισκέφθηκε την αναδιοργανούμενη Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Ζαχαρία και Ελισάβετ στην πόλη Swansea της Δυτικής Ουαλίας.
 


Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, στον οποίο έχει ανατεθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα η ευθύνη και η αρμοδιότητα της ποιμαντικής φροντίδας της εν λόγω Κοινότητας.
 


Ο Άγιος Κλαυδιουπόλεως ομίλησε, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, συγχαίροντας τους Άρχοντες της Κοινότητας για τους ευγενείς κόπους που καταβάλλουν. Τους προσέφερε δε αναμνηστικά εορταστικά δώρα και πλούσιες χριστουγεννιάτικες ευχές, μαζί με πολύτιμες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της Κοινότητας.
 


Κατόπιν, τέλεσε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως της πρόσφατα κοιμηθείσης μακ. Ελένης Ireland, διακεκριμένης και βραβευμένης Ποιήτριας, η οποία έγραφε και κυκλοφορούσε τα έργα της σε διάφορες γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ουαλικά κ.ά.), και η οποία ήταν από τα ιδρτυικά μέλη της τοπικής Κοινότητας.
 


Οι Αγγλικανοί Ιερείς και οι Επίτροποι του Ιερού Ναού τον οποίο χρησιμοποιεί η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα για τη θεία λατρεία, υποδέχθηκαν τον Θεοφιλέστατο και τους δεκάδες πιστούς (Ομογενείς και ετερογενείς Ομοδόξους), διαφόρων ηλικιών και φυλών, με πολύ σεβασμό και την αρμόζουσα τιμή. Συνομίλησαν ευγενικά με τον Θεοφιλέστατο και φωτογραφήθηκαν μαζί του ενώπιον της Αγίας Τραπέζης.
 


Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος διένειμε το αντίδωρο και προσέφερε την αρχιερατική ευλογία και την πατρική ευχή του για τις επερχόμενες Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου στον καθένα προσωπικά.

No comments: