Sunday 5 December 2021

Ο Δρ. Δ. Σαλαπάτας στο περ. «KOINONIA»

 
Το έγκριτο αγγλικό περιοδικό «ΚΟΙΝΟΝΙΑ», εκδίδεται και κυκλοφορεί από τον Διαχριαστιανικό Οργανισμό Anglican and Eastern Churches Association, που έχει έδρα το Λονδίνο.
 

Στο εν λόγω Οργανισμό ο Δρ. Δημήτρης Σαλαπάτας εκπροσωπεί επίσημα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.
 

Επίσης δε, είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού και πρόσφατα διορίσθηκε και ως Βοηθός Συντάκτης (Assistant Editor) του περιοδικού ΚΟΙΝΟΝΙΑ.
 

Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος 76 του περιοδικού. Σε αυτό έχουν συμπεριληφθεί εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα, τα οποία υπογράφουν διακεκριμένοι επιστήμονες, που αφορούν την Προστασία του Περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, διάφορα θεολογικά θέματα, εκκλησιαστικές ειδήσεις και χρονικά, καθώς και μια βιβλιοκρισία.
 

Μεταξύ των κειμένων του περιοδικού είναι και το άρθρο που συνέταξαν από κοινού ο Δρ. Δημήτρης Σαλαπάτας και ο Δρ. Κωνσταντίνος Τρίμμης. Το άρθρο έχει τίτλο: «Continuity, respect and change: Exploring the Anglican to Orthodox lifeways of church buildings in London» και είναι μέρος της επιστημονικής έρευνας Thyateira project, την οποία πραγματοποιούν οι δύο αυτοί επιστήμονες το τελευταίο διάστημα!
 

Το περί ου ο λόγος άρθρο, το οποίο αξίζει σαφώς να μελετηθεί με προσοχή από τους αναγνώστες, διαιρείται στα εξής μέρη: Introduction, The development of the Archdiocese of Thyateira and Great Britain and Orthodox Church buildings in London, The characteristics of converted Greek Orthodox Churches in London, Discussion και Acknowledgments.

No comments: