Sunday 11 December 2022

Αδελφότητα Κυριών Bristol

 
Με τη βοήθεια του Θεού κι αφού έχουμε πλέον αφήσει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα στη λειτουργία της ευρύτερης κοινωνίας, αλλά και των επιμέρους τμημάτων της, αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση και επανέναρξη της δράσης της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών και Δεσποινίδων «Η Αγία Ταβιθά», της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Απ. Πέτρου και Παύλου Bristol.
 

H σχετική πρόσκληση της Προέδρου της Αδελφότητας έχει ως εξής:
 
Αγαπητά και αξιότιμα μέλη
της Eλληνικής Kοινότητας του Μπρίστολ,
 
Το περασμένο χρονικό διάστημα υπήρξε αρκετά δύσκολο λόγω της σφοδρής λαίλαπας του κορωνοιού και όλων των άσχημων επιπτώσεων που αυτός είχε επιφέρει ανά το παγκόσμιο, όπου είχε καθηλώσει το έργο αρκετών κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου σε υποχρεωτική στασιμότητα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Τον τελευταίο χρόνο, έπειτα και από την επίσημη άρση των περιοριστικών μέτρων, κατόρθωσαν οι ελληνικές κοινότητες της χώρας να επανεκκινήσουν σταδιακά τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους. Ωστόσο, πολλές αλλαγές έχουν επέλθει καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια, μια από τις οποίες υπήρξε και η διασπορά των μελών της Βοηθητικής Αδελφότητας ‘Αγία Ταβιθά’ (Φιλόπτωχος) της Kοινότητάς μας για ποικίλους λόγους.
 
Ως εκ τούτου, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε κραταιό ένα κομμάτι της κοινότητας που αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους ως προς την παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, της προσφοράς και συμβολής στις διάφορες λειτουργίες και εκδηλώσεις της Eλληνικής Kοινότητας του Μπρίστολ, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις κυρίες και δεσποινίδες όλων των ηλικιών να ενταχθούν, να στηρίξουν την προσπάθειά μας αλλά και να συμβάλουν στην επέκταση του έργου της Αδελφότητας. Στην πορεία θα ακολουθήσει με νομότυπα μέσα η ανασύσταση και ανάδειξη της καινούργιας επιτροπής με ανακήρυξη εκλογών. Όλες οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να είναι ήδη εγγεγραμένα μέλη στα κατάστιχα της Kοινότητας, ενώ καινούργια και παλιά μέλη της Αδελφότητας, θα πρέπει να καταβάλουν μια ελάχιστη ετήσια συνεισφορά που θα ανέρχεται στο ποσό των £3 για ενίσχυση του ταμείου μας.
 
Παρακαλώ όσες κυρίες και δεσποινίδες επιθυμούν να εγγραφούν στην Αδελφότητα, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους είτε στον π. Αναστάσιο ή σε μένα προσωπικά δια ζώσης ή ηλεκτρονικά (pavlinakof@hotmail.com).
 
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να καλωσορίσουμε καινούργια μέλη με καινούργιες ιδέες, προτάσεις και προθυμία για προσφορά.
 
Με εκτίμηση
 
Παυλίνα Κοφτερού
 
Πρόεδρος Βοηθητικής Αδελφότητας ‘Αγία Ταβιθά’
Ελληνικής  Κοινότητας Μπρίστολ

No comments: