Sunday 10 September 2023

Νέος Ορθόδοξος Ναός στην Αγγλία


Στα τέλη του 2022 ολοκληρώθηκε η αγορά από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέου (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ.Β.), στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη του Weston - Super - Mare, του νέου Ναού και των λοιπών κοινοτικών χώρων.
 


Ο εν λόγω Ναός είναι πρώην Μεθοδιστικός, με την ονομασία Victoria Methodist Church, και βρίσκεται πολύ κοντά στην περίφημη παραλία της πόλης, η οποία προσελκύει πλήθη παραθεριστών και περιηγητών.
 


Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν πολλές και διάφορες εργασίες, με σκοπό την ανακαίνιση των εκκλησιαστικών και κοινοτικών κτηρίων, έτσι ώστε να καταστούν έτοιμα για χρήση από την τοπική Κοινότητα, τις λειτουργικές ανάγκες της οποίας εξυπηρετεί ο Αρχιμ. Διόδωρος Χριστοδούλου.
 


Αν και οι εργασίες, ειδικά όσον αφορά τον Ιερό Ναό, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ο Ναός έφτασε ήδη σε ένα σημείο όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιες τελετές και Ακολουθίες.



Έτσι, χθες Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, για την τέλεση του μυστηρίου του Γάμου, μεταξύ του Ομογενούς Γερόλεμου και της Αγγλίδας Rachel. Ήταν μια εξαιρετικά ιστορική στιγμή και ο παρών ιστολόγος αισθάνεται ιδιαίτερα ευλογημένος και ευνοημένος που τέλεσε το πρώτο αυτό Ιερό Μυστήριο στον νεοαποκτηθέντα αυτόν μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό. Θερμά συγχαρητήρια στην θεοφιλή Κοινότητα του Απ. Ανδρέα, για την μεγάλη της αυτή επιτυχία.

No comments: