Saturday 10 February 2024

Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών

 
Το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Πατρίδας μας, η Ακαδημία Αθηνών, προκήρυξε τα νέα βραβεία για το 2024. Τρία από αυτά, που ανήκουν στην Β΄ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ αφορούν την Ποίηση. Είναι τα παρακάτω:
 

1. Βραβείο Γ. Αθάνα, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη βράβευση της καλύτερης εκδεδομένης ποιητικής συλλογής νέου, κατά προτίμηση, ποιητού. Προθεσμία υποβολής των έργων, σε τέσσερα (4) αντίτυπα, έως τις 30 Απριλίου 2024. Tο βραβείο θα απονεμηθεί τον Δεκέμβριο του 2024. H Ακαδημία, αν κρίνει ότι κανένα από τα υποβληθέντα έργα δεν είναι άξιο για βράβευση, έχει το δικαίωμα να απονείμει το βραβείο οίκοθεν σε άλλον νέο ποιητή.
 
2. Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη βράβευση Έλληνα λυρικού ποιητή, για πρόσφατα δημοσιευμένη ποιητική συλλογή. Προθεσμία υποβολής των έργων, σε τέσσερα (4) αντίτυπα, έως τις 30 Απριλίου 2024. Tο βραβείο θα απονεμηθεί τον Δεκέμβριο του 2024. H Ακαδημία, αν κρίνει ότι κανένα από τα υποβληθέντα έργα δεν είναι άξιο για βράβευση, έχει το δικαίωμα να απονείμει το βραβείο οίκοθεν σε άλλον ποιητή.
 
3. Βραβείο Αικατερίνης Σταθοπούλου με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ, για τη βράβευση μιας εκ των καλυτέρων ποιητικών συλλογών, που έχει εκδοθεί εντός της τελευταίας τριετίας. Προθεσμία υποβολής των έργων, σε τέσσερα (4) αντίτυπα, έως τις 30 Απριλίου 2024. Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Δεκέμβριο του 2024. Αν η προκήρυξη αποβεί άγονη ή κανένα από τα υποβληθέντα έργα δεν κριθεί άξιο για βράβευση, η Ακαδημία δύναται να απονείμει το βραβείο οίκοθεν σε άλλη ποιητική συλλογή.

No comments: