Tuesday 21 December 2010

Ημερολόγιο 2011

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφόρησε πρόσφατα δύο νέα Ημερολόγια για το επί θύραις Νέο Έτος 2011. Σήμερα θα παρουσιάσουμε από το ιστολόγιό μας το μικρό ή τσέπης.

Το Ημερολόγιο αυτό, μεγέθους 13cm x 9cm, με 112 σελίδες παρουσιάζει, με τα απαραίτητα στοιχεία, όλες τις Κοινότητες - Ενορίες και τις Ιερές Μονές που βρίσκονται στη Μεγ. Βρετανία και Ιρλανδία. Είναι ένας καθαρός καθρέπτης του σπουδαίου έργου που επιτελεί η Ι.Α.Θ.Μ.Β. στις δύο αυτές χώρες (Ην. Βασίλειο και Δημ. της Ιρλανδίας) της δικαιοδοσίας της, ως Επαρχία του σεπτού Οικουμενικού θρόνου.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ.Β. κ. Γρηγόριος αναφέρει περιληπτικά στον Πρόλογό του τα σπουδαιότερα έργα που συντελέσθηκαν κατά το απερχόμενο έτος μέσα στο πλαίσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μεταξύ άλλων μιλάει και για το μεγαλύτερο έργο της θεοφιλούς Ομογένειάς μας, αυτό της εκ θεμελίων ανέγερσης του νέου Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Συνεχίζεται η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Harrow και προσδοκούμεν ότι σύντομα θα γίνουν τα θυρανοίξια και τα Εγκαίνιά του, γι’ αυτό εκφράζω θερμές ευχαριστίες προς τους Άρχοντες της τοπικής Κοινότητος, οι οποίοι εσήκωσαν το βάρος και τον καύσωνα της ευθύνης για την ανοικοδόμηση του Ναού και την εξασφάλιση των χρημάτων για την αποπεράτωσή του. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους εκείνους, επωνύμους και ανωνύμους, οι οποίοι συνέβαλαν οικονομικά για την ανοικοδόμηση και τον ιεροστολισμό του Ναού».

2 comments:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Εύχομαι Πνευματική και Οικογενειακή γαλήνη, και ...Παγκόσμια ειρήνη

ΚΑΛΕΣ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!


Μετ΄ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Αντεύχομαι εγκαρδίως Χρόνια Πολλά, Καλά και Φωτεινά, γεμάτα υγεία και χαρά!