Friday 29 April 2011

Βασιλικός γάμος

Για πολύ καιρό όλα στην Αγγλία λειτουργούν στους ρυθμούς του ονομαστού και αναγκαίου για την αναβάθμιση της εικόνας της αγγλικής μοναρχίας λεγόμενου βασιλικού γάμου. Ακόμα και τα Βασιλικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν μια σειρά γραμματοσήμων, αφιερωμένη στον εν λόγω γάμο, του πρίγκηπα της Ουαλίας Ουΐλιαμ και της καλής του Αικατερίνης, που τελείται σήμερα στο Λονδίνο. Μάλλον το σωστότερο θα ήταν να λέγεται πριγκηπικός γάμος, αλλά αφού ο γαμπρός είναι ο διάδοχος του διαδόχου του Αγγλικού θρόνου ίσως να μπορεί να ονομασθεί και βασιλικός γάμος.


Πάντως οι Άγγλοι και όχι μόνο ζουν ειδικά τις τελευταίες ημέρες σε μία μέθη εορταστική, πανηγυρική, εθνική και... ονειρική. Ονειρική, γιατί όλα παραπέμπουν σε βασιλιάδες, πρίγκηπες, παλάτια, μια κοινή θνητή που κατάφερε με την ομορφιά και την εξυπνάδα της να μαγέψει το πριγκηπόπουλο, κι όλα αυτά σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης ηθικών αξιών.




Εμείς οι ξένοι παρακολουθούμε από απόσταση όλα τα τεκταινόμενα κι ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο πριγκηπικό ζεύγος. Μακάρι ο Θεός να τους προσφέρει μακροημέρευση και ευτυχία και να τους αξιώσει να εκπληρώσουν στο ακέραιο το κοινωνικό τους έργο (αφού σήμερα μόνο τέτοιο έργο έχει πια μείνει στους πρίγκηπες να κάνουν).

2 comments:

Λήμνος said...

Παρακολουθήσαμε κι εμείς λεπτό προς λεπτό το βασιλικό γάμο.Είναι ένα παραμύθι που μάλλον το έχουμε ανάγκη όλοι. Ζούμε τόσο πιεσμένοι και αγχωμένοι! Για λίγο ξεφύγαμε από τον βομβαρδισμό των κακών ειδήσεων και των απογοητευτικών προβλέψεων. Είδαμε επιτέλους κάτι όμορφο, καλοστημένο, χαρούμενο κι ας αφορούσε μόνο κάποιους λίγους "εκλεκτούς" κι ας μην άλλαξε τίποτα στη δική μας ζωή.
Ευχόμαστε στα δυο νέα παιδιά ολόψυχα να ζήσουν και να χαρούν τη συζυγία τους ως τα βάθη της ύπαρξής τους.

Anastasios said...

@ Λήμνος,

Κατ' αρχάς ο γάμος ήταν όντως οργανωμένος εξαιρετικά. Οι Άγγλοι έχουν άλλωστε ειδικότητα στην τάξη.

Όλοι βέβαια ευχηθήκαμε στο νέο ζευγάρι να ζήσουν και να ευτυχήσουν. Θεωρώ πως το πιθανότερο είναι να εκπληρωθεί η ευχή μας. Ο λόγος είναι ότι ο μεν γαμπρός έχει τη γνωστή εμπειρία των γονιών του και για τούτο θα προσπαθήσει πολύ να επιτύχει ο γάμος του, η δε νύφη από απλή θνητή έγινε σήμερα μέλος της σημαντικότερης βασιλικής δυναστείας του πλανήτη, οπότε κι εκείνη έχει κάθε λόγο να αγωνισθεί πολύ να την επιτυχία του γάμου και της οικογένειάς της.