Saturday 25 June 2011

H περηφάνεια του Έλληνα

Το Dartford βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Τάμεση στην Ανατολική Αγγλία. Συγκεκριμένα είναι κτισμένο στη ΒΔ γωνία του Κεντ (όπου στις 3 η ώρα κάθε απόγευμα είναι παράδοση να πίνουν τσάϊ), 16 μίλια ή 26 χιλιόμετρα ΝΑ από το Κεντρικό Λονδίνο.

Στα μεσαιωνικά χρόνια η πόλη αυτή ήταν «market town», εμπορική πόλη, και είχε από τότε αποκτήσει σπουδαία σημασία και αξία για την ευρύτερη περιοχή, για λόγους βιομηχανικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην εν λόγω πόλη είδα με ευχάριστη έκπληξη ένα ελληνικό κατάστημα εισαγωγής από την Ελλάδα και τροφοδοσίας σε εστιατόρια κ.α. ποτών, και ιδιαίτερα ελληνικών κρασιών.

Εκείνο βέβαια που μου έκανε εντύπωση και για τούτο σκέφθηκα να το φωτογραφίσω είναι οι ελληνικές σημαίες, με τις οποίες ο φιλογενής συμπατριώτης μας έχει στολίσει το κατάστημά του.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι ο μόνος. Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν ελληνικά εθνικά και πολιτιστικά σύμβολα στους χώρους εργασίας τους, δείχνοντας έτσι και διαφημίζοντας την καταγωγή και την κουλτούρα τους, στοιχεία για οποία είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι.

1 comment:

Amici S.Demetrio Bologna said...

Το αναδημοσιεύω τώρα !