Friday 30 December 2011

Μεγάλο Ημερολόγιο 2012

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφόρησε για 86η χρονιά το ονομαζόμενο «Μεγάλο Ημερολόγιό» της για το νέο έτος 2012. Είναι ένα Ημερολόγιο - βιβλίο, 608 πλούσιων σελίδων, γεμάτων με πληροφορίες για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για την Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β., για τους Ελληνορθόδοξους Ιερούς Ναούς και τις Κοινότητες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για τη ζωή και τη δράση της Ομογένειας του Λονδίνου. Ένα εκτενές Αγγλικό Τμήμα περιέχει τις κυριώτερες από τις πληροφορίες που βρίσκονται στο Ελληνικό Τμήμα.


Η εικόνα του εξωφύλλου ονομάζεται «Επί σοι χαίρει» και είναι έργο του αγιογράφου Γεωργίου Κλόντζα (τέλη 16ου αι.), το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο της Βενετίας. Οι σελίδες του Ημερολογίου διανθίζονται από πολλές και ωραίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη ζωή των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μεγ. Βρετανίας.


Το Ημερολόγιο προλογίζουν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, όπως επίσης και ο Ποιμενάρχης της Βιβλικής αυτής Επαρχίας των Θυατείρων κ.κ. Γρηγόριος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:


«...Θέλω σε αυτόν τον Πρόλογο να μνημονεύσω την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του Ναού Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής Harrow Λονδίνου, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο έχει ανοίξει τις πόρτες του για την Θεία Λατρεία. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τους Άρχοντες, τον Ιερέα, τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού, τους Κηδεμόνες και τους λοιπούς ομογενείς, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι εσήκωσαν το βάρος της ευθύνης για την ανοικοδόμηση του Ιερού τούτου Τεμένους για την δοξολογία του εν Τριάδι Θεού και εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού και της Αγίας Παρασκευής της Οσιοπαρθενομάρτυρος. Η ανοικοδόμηση εκ βάθρων ενός Ναού περιποιεί τιμήν και αποσπά τον δίκαιον έπαινον ημών και την εύνοιαν και αγάπη του Θεού...».

No comments: