Wednesday 12 December 2012

Στολίσαμε...

Επιτέλους, βρήκαμε χρόνο -χθες το βράδυ- και στολίσαμε το σπιτικό μας! Μέσα σε ωραία οικογενειακή ατμόσφαιρα και υπό τον ήχο καλάντων και επίκαιρων ύμνων! 
 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια παντού. Λαμπάκια στα παράθυρα, εποχιακά λουλούδια στις πόρτες, χριστουγεννιάτικο δένδρο σύμφωνα με την παράδοση της Εσπερίας και βέβαια ελληνικό καράβι σύμφωνα με το γνήσιο ελληνικό θαλασσινό έθιμό μας!
 

Ο Νίκος μας ευρισκόμενος στην Ελλάδα για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν ήταν βέβαια μαζί μας με την έντονη φυσική του παρουσία, ήταν όμως κοντά μας πνευματικά!
 

Τα στολίδια, τα φώτα, το χριστουγεννιάτικο δένδρο, δεν είναι οπωσδήποτε η ουσία του εορτασμού. Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και σαφώς το διδάσκουμε ευκαίρως - ακαίρως. Είναι όμως ορατή ένδειξη της πνευματικής χαράς και της ευφροσύνης που μας φέρνει η Γέννηση του Θεανθρώπου, την οποία αναμένουμε με πολλή λαχτάρα!

2 comments:

Konstantinos said...

Ευλογημένο το Αγιο Δωδεκαήμερο, χρόνια σας πολλά καί του χρόνου νά σας αξιώσει ο Θεός, καλή μου πρεσβυτέρα καί προσφιλέστε με π. Αναστάσιες νά στολίσετε τό σπίτι Σας, να χαρείτε καί νά γιορτάσετε, μέ παντοτεινά αναμμένο τό κερί της νοσταλ΄γιας καί τής μνήμης της Πατρίδας. παπα- κων.ν. καλλλιανός

Σοφία said...

Και του χρόνου να είσαστε καλά να ξαναστολίσετε!