Saturday 1 December 2012

Beaconsfield: Ζωντάνια & Πρόοδος

Χθες το βράδυ είχα την ευκαιρία να βρεθώ για άλλη μια φορά στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα και στο Ελληνικό Σχολείο Αγ. Γρηγορίου Θεολόγου στο Beaconsfield (που βρίσκεται πάνω στο δρόμο Λονδίνου - Οξφόρδης).

Εκεί τελέσαμε Αγιασμό για το Σχολείο και παρακολουθήσαμε τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, που είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη οι μαθητές του Σχολείου, με τη βοήθεια Εκπαιδευτικών και Γονέων.


Αυτό που παρατηρούμε να συμβαίνει ενώπιόν μας, στην εν λόγω Κοινότητα και στο Σχολείο της, είναι κυριολεκτικά ένα αληθινό θαύμα. Πρώτα δημιουργήθηκε το Ελληνικό Σχολείο το 2008, ξεκινώντας με 4 παιδιά. Το 2009 και το 2010 τα παιδιά έγιναν 10. Το 2011 ο μαθητικός πληθυσμός ανήλθε σε 15 παιδιά.


Μετά δε από συντονισμένες προσπάθειες της Κοινοτικής και Σχολικής Επιτροπής, στις οποίες προεδρεύει ο Δρ. Γεώργιος Γιαννούλιας, τα παιδιά έχουν πια φθάσει τα 26!!!

Η Κοινότητα -όσο περνάει ο καιρός- οργανώνεται όλο και περισσότερο και καλύτερα. Έχει πια τακτικές μηνιαίες Θείες Λειτουργίες και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το Ελληνικό Σχολείο απέκτησε πριν από λίγες εβδομάδες και δεύτερο δάσκαλο και αναβαθμίζεται συνεχώς. Η αφοσίωση όλων των παραγόντων έχει φέρει πολύ θετικά και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ευχόμαστε και προσδοκούμε σύντομα να δούμε και μεγαλύτερη πρόοδο στην Κοινότητα, την Ενορία και το Ελληνικό Σχολείο, προς όφελος βέβαια όλων των μελών της φιλοπρόοδης αυτής ομάδας Ελλήνων Ορθοδόξων, που τιμούν με τη δραστηριότητά τους το όνομα και την καταγωγή τους.

No comments: