Friday 7 December 2012

3 - 1

Ένα φωτορεπορτάζ

Δεν είναι εύκολο να γράψεις πολλά λόγια μετά από μια τέτοια βραδιά. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, σε ένα παιχνίδι που -κατά κοινή ομολογία- θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. 
 


Η εμπειρία από μέσα από το γήπεδο ήταν φυσικά μοναδική, όπως είναι πάντα στα αγγλικά γήπεδα. 
 


Η ηρεμία του κόσμου, η φιλοξενία της Τότεναμ, η φροντίδα της αστυνομίας και των υπεύθυνων του γηπέδου, η αταλάντευτη αγάπη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προς την ομάδα μας, και πολλά άλλα, ήταν τα ωραία στοιχεία της βραδιάς αυτής.
 


Αξίζει να αναφέρουμε ένα ιδιαίτερο στοιχείο που δείχνει την διαφορετικότητα στην κουλτούρα των δύο λαών (Αγγλικού & Ελληνικού): Οι Άγγλοι φίλαθλοι κάθονταν στα καθίσματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και σηκώθηκαν για λίγο στο ημίχρονο, προφανώς για να ξεμουδιάσουν. Οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν όρθιοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας μας, κι όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όλοι κάθισαν λίγο για να ξεκουρασθούν.
 


Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί σαφώς τον Παναθηναϊκό, λαμβάνοντας κανείς υπ’ όψιν την εξέλιξη του αγώνα.
 

Ο Παναθηναϊκός πάντως παραμένει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, που πάντα θα αγωνίζεται και θα προσφέρει θέαμα στους οπαδούς του και βαθμούς στην αγαπημένη Πατρίδα.

No comments: