Saturday 22 February 2014

Πλημύρισε το Marlow


Τις τελευταίες εβδομάδες πολλές περιοχές της Νότιας Αγγλίας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, κυρίως λόγω της συνεχούς -για μεγάλο χρονικό διάστημα- βροχόπτωσης.


Όπως ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές, τα ακραία αυτά φαινόμενα είχαν περισσότερα από 270 χρόνια να εμφανισθούν στη χώρα.


Το αποτέλεσμα αυτών των βροχοπτώσεων ήταν να ανέβει πολύ η στάθμη του νερού των ποταμών, λιμνών και ακόμα και της θάλασσας.


Έτσι, περιοχές που βρίσκονταν κοντά σε μεγάλες δεξαμενές ύδατος πλημύρισαν, κι ως εκ τούτου πολλά σπίτια καταστράφηκαν.


Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κι άλλοι εξυπηρετούνται με... βάρκες.


Μια από τις πόλεις που επλήγησαν ήταν το ιστορικό Marlow, το γνωστό ως πόλη των ποιητών. Ο λόγος που επλήγη η μικρή αυτή πόλη είναι ότι την διασχίζει ο πολύς Τάμεσης, ο οποίος «φούσκωσε» και έγινε ιδιαίτερα ορμητικός.


Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στην πανέμορφη αυτή πόλη είδαμε το πάρκο δίπλα από τον Τάμεση να είναι κλειστό, αφού έχει μετατραπεί σε... λίμνη, ενώ τα δρομάκια των πεζών δίπλα από τον ποταμό έχουν χαθεί κάτω από την διευρυμένη κοίτη του.


Οι καταστροφές μεγάλες. Ας ευχηθούμε οι ρυθμοί της ζωής των ανθρώπων εκεί και στις άλλες πληγείσες περιοχές να επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα σύντομα.


Αξίζει πάντως να προσέξουμε ότι η κάμερα του τηλεφώνου (!!!) κατάφερε να «συλλάβει» εκείνη τη φανταστική στιγμή όπου το φως από τα σύννεφα αντανακλάται στα νερά του Τάμεση! Η φύση έχει όντως τη δική της αυτόνομη ζωή και λογική!

No comments: