Saturday 8 October 2016

Νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος

Με μεγάλη χαρά και αγαλλίαση αναφέρουμε και ανακοινώνουμε από το ταπεινό αυτό Ημερολόγιο Αποδημίας την εκλογή του συμπατριώτη (από το Άργος Αργολίδος) και πνευματικού φίλου μας Θεοφιλ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου σε Μητροπολίτη Άρτης!


Η Ιεραρχία της Αποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδος προήγαγε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της τον Άγιο Επιδαύρου, αναγνωρίζοντας τα πνευματικά χαρίσματα και τα εκκλησιαστικά ταλέντα του, καθώς επίσης και τις σπουδές (Νομικής και Θεολογίας) και τη θεάρεστη κι επιτυχή ποιμαντική του δράση στον αμπελώνα του Κυρίου μας επί μακρά σειρά ετών.

Η διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, από διάφορες επιτελικές θέσεις, όπου τον έταξε η τοπική και Μητέρα Εκκλησία, απέδειξε την αξία του εκκλησιαστικού ανδρός, την ψυχική δύναμη, το σθένος, τη μεγάλη καρδιά, τις ηγετικές ικανότητες και κυρίως τον αγιοπνευματικό προσανατολισμό του.


Αυτοί ήταν οι λόγοι που οι Άγιοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος τον τίμησαν και τον όπλισαν με 66 ψήφους στη χθεσινή συνεδρία τους, αναδεικνύοντάς τον σε πανάξιο Μητροπολίτη της ιστορικής Ι.Μ. Άρτης, με περίπου 100 Ενορίες και εξαιρέτως σημαντική τοπική Αγιολογία, την οποία ο νέος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται ιδιαιτέρως.

Του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει καλή, άλυπη κι ευλογημένη Αρχιερωσύνη και Μητροπολιτική διακονία προς δόξαν Θεού και προς πνευματική στήριξη των εμπιστευμένων σε αυτόν ψυχών της περιφέρειάς του και να είναι πάντα Άξιος κι ευλογημένος!

Σημείωση: Οι φωτογραφίες της παραπάνω ανάρτησης είναι από το προσωπικό αρχείο του παρόντος ιστολόγου π. Α.Δ.Σ.

No comments: