Sunday 16 April 2017

Πάσχα 2017

Τα θαύματα που έκαμε ο Χριστός όσο ήταν στη γή, χωρίς καμία αμφιβολία, ήσαν θεϊκή πρωτοβουλία και δύναμη αδιάσειστη. Θαύμα για την εποχή εκείνη που οι άνθρωποι δεν εγνώριζαν τον αληθινό Θεό, ήταν κάτι που ξεπερνούσε την ανθρώπινη φαντασία.

Η ανάσταση του Λαζάρου, κατακεραύνωσε τους εν αμφιβολία ανθρώπους που ζούσαν, άκουγαν και έβλεπαν την διδασκαλία του Χριστού κάνοντας τους να δεχθούν τον Χριστό ότι είναι Υιός του Θεού.
 

Η Μεγάλη Πέμπτη φέρνει στην επιφάνεια την ανθρώπινη αδυναμία στο πρόσωπο του Πέτρου, αρνούμενος τον Χριστό, με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρασκευή, όταν ο αναμάρτητος Χριστός θα καρφωθεί σε ένα ξύλινο σταυρό σαν ληστής.
 

Θεέ μου το μέγεθος της ταπεινώσεως Σου και τούτο για να μας παραδειγματίζεις στη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε εμείς οι θνητοί. 

Όλα όμως ίσως μπορούμε να πούμε ότι είναι μυθεύματα, αλλά η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Χριστού ήλθε να επισφραγίσει όχι μόνο την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, αλλά και την εμπέδωση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ στους λαούς που τον εδέχθησαν.
 

Αυτή είναι η γιορτή των Χριστιανών, γιατί η Ανάσταση του Χριστού προμηνύει την Ανάσταση την δική μας, από τις ατέλειες και τα βάσανα της παρούσης ζωής.

Πανηγυρίζει ο άνθρωπος και με το δίκιο του γιατί η χαρά που ένοιωσαν οι Απόστολοι όταν είδαν τον Κύριο Αναστημένο ολοζώντανο να τους μιλάει και να τους νουθετεί, δίδοντας οδηγίες για το μέλλον της Διακονίας, που ανελάμβανον, από την στιγμή που ο Χριστός θα έφευγε από κοντά τους. Τους εβεβαίωνε όμως ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι δίπλα τους. 

Η χαρά αυτή είναι χαρά των Χριστιανών, οι οποίοι εναποθέτουν την ύπαρξή τους στο θέλημα του Θεού.
Ενός Θεού τέλειου ολοζώντανου τον οποίο βλέπουν και αισθάνονται οι Χριστιανοί στην ψυχή τους σε κάθε βήμα της ζωής, χωρίς να φοβούνται από τίποτε, γιατί αυτή είναι η πίστη των Χριστιανών.

Χαίρονται οι Χριστιανοί και μαζί τους χαίρεται η φύση ολόκληρη, ζώα και φυτά, γιατί όλοι είμαστε δημιούργημα του Θεού και ως εκ τούτου σεβαστά.

Αυτός είναι ο ολοζώντανος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ο οποίος εμπεδώθηκε με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ.
 

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: