Sunday 3 June 2018

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέφουν!!!


Ο φίλος δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριτσόπουλος, ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στο Λονδίνο, έκανε μια σημαντική δημοσιογραφική επιτυχία, με την αποκλειστική συνέντευξη που πήρε από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, Αρχηγό του Εργατικού κόμματος στην Αγγλία.


Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε χθες στο ιστολόγιο ΤΑ ΝΕΑ και σε αυτήν ο Βρετανός πολιτικός, εκτός των άλλων σημαντικών στοιχείων που ανέφερε, δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί, θα δρομολογήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Πατρίδα μας.

Η σχετική ερώτηση και απάντηση έχουν ως εξής:

Ε: Στο παρελθόν, έχετε ζητήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ποια είναι η στάση σας απέναντι σε αυτό το θέμα σήμερα; Αν εκλεγείτε πρωθυπουργός, δεσμεύεστε ότι αυτοί οι αρχαιολογικοί θησαυροί θα επιστρέψουν στην Αθήνα;

Α: Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Φτιάχτηκαν στην Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί επί πολλούς αιώνες μέχρι που τα πήρε ο λόρδος Έλγιν. Όπως και με οτιδήποτε που έχει κλαπεί ή αφαιρεθεί από μια χώρα που τελούσε υπό κατοχή ή ήταν αποικία -συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που λεηλατήθηκαν από άλλες χώρες στο παρελθόν-, έτσι κι εδώ θα πρέπει να αρχίσουμε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών.

Επιτέλους, να ακούσουμε και κάτι ευχάριστο!

No comments: