Wednesday 1 August 2018

Hampton Court Palace


Ένα κόσμημα στο στέμμα των ιστορικών κτιρίων της Αγγλίας είναι το πολύ γνωστό και ονομαστό Παλάτι Hampton Court, του οποίου η ιστορία ξεκινάει στις αρχές του 16ου αι., και χρησιμοποιήθηκε ως Παλάτι και από τον ιστορικό μονάρχη της Αγγλίας Ερρίκο Η΄.


Ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας της Αγγλίας Sir Christopher Wren έλαβε εντολή να ανοικοδομήσει το Παλάτι σε στυλ μπαρόκ, από τον Βασιλέα Ουΐλιαμ Γ΄ και τη Βασίλισσα Μαίρη Β’, γύρω στα 1690. Στα 1838 η Βασίλισσα Βικτωρία προσέφερε το Παλάτι στο Έθνος και έδωσε εντολή να είναι ανοικτό σε όλους τους υπηκόους χωρίς κανένα περιορισμό.


Έτσι, για 180 χρόνια το εν λόγω Παλάτι είναι ανοικτό σε όλον τον κόσμο, που το επισκέπτεται και θαυμάζει τα μεγαλεία, τη διακόσμηση, την ομορφιά και την ιστορία του. Λόγω αυτής την αξίας και σημασίας του ο Βρετανικός Φιλοτελισμός αποφάσισε να κυκλοφορήσει δέκα γραμματόσημα, ειδικά αφιερωμένα στο Hampton Court.


Ο Philip Parker, εκπρόσωπος των Βρετανικών Ταχυδρομείων, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Hampton Court Palace is one of the most famous and magnificent of all Royal Palaces. Our new stamps celebrate the grandeur of its architecture and the stunning gardens with its world-famous maze”.

No comments: