Wednesday 27 March 2019

Νέο τεύχος «ΣΠΟΥΔΑΓΜΑΤΩΝ»


Τα «ΣΠΟΥΔΑΓΜΑΤΑ» είναι ένα περιοδικό που έχει διανύσει μέχρι σήμερα μια ενδιαφέρουσα πορεία, μέσα στο πλαίσιο της ζωής και λειτουργίας της Ομογένειας Λονδίνου.


Φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια κυκλοφορίας και αντίστοιχα τεύχης έκδοσης. Έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου και επιμελητή έκδοσης τον παρόντα ιστολόγο.

Στα χρόνια αυτά έχει διακονήσει σταθερά και με αφοσίωση την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό μας, την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και φυσικά τον Απόδημο Ελληνισμό.

Στα άρθρα του υπό εκτύπωση νέου (20ου) τεύχους συμπεριλαμβάνονται Κοινοτικά Χρονικά, Γενικά Άρθρα και Αγγλικό Τμήμα, διανθισμένα με αρκετές φωτογραφίες από Κοινοτικές εκδηλώσεις της Παροικίας του ΒΔ Λονδίνου.

Στο εξώφυλλο μπαίνει φέτος ένα ξυλόγλυπτο τμήμα του τέμπλου του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, με αναστάσιμο θέμα, το οποίο είναι σύγχρονο έργο των Αφών Αμανατίδη από τη Θεσσαλονίκη.

Μια πρόχειρη απόδοση του προτεινόμενου εξωφύλλου, παρουσιάζεται και προδημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά στην παρούσα ανάρτηση. Το νέο τεύχος των «ΣΠΟΥΔΑΓΜΑΤΩΝ» αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα.

No comments: