Sunday 8 September 2019

Beaconsfield: νέα χρονιά - νέες ελπίδες


Προχθές βράδυ είχα την ωραία ευκαιρία και ευλογία να βρεθώ, για άλλη μια φορά στη νεανική, ενθουσιώδη και ελπιδοφόρα Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Beaconsfield, κάπου στο δρόμο από το Λονδίνο προς την Οξφόρδη.


Η Κοινότητα αυτή απαρτίζεται κυρίως από Ομογενείς της Νότιας Αφρικής, αλλά και από νεοφερμένα μέλη από τη Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια κατέφθασαν στην Αγγλία, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Στην όμορφη αυτή και εξοχική πόλη έχει συστηθεί μια μικρή Κοινότητα, η οποία τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ενός από τους μεγάλους Πατέρες και Διδασκάλους της Ορθόδοξης Ανατολής και σύνολου του Χριστιανισμού.


Εκείνο που κυρίως ενώνει τους Ομογενείς της πόλης αυτής βέβαια είναι το Ελληνικό Σχολείο, το οποίο έχει φέτος 18 μαθητές και λειτουργεί κάθε Παρασκευή βράδυ.


Παλαιότερα τελούνταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και η Θεία Λειτουργία, σε ενοικιαζόμενο Ιερό Ναό. Αυτή η ιερή συνήθεια έχει ατονήσει εσχάτως, αλλά τώρα συζητούμε την δυνατότητα να αρχίσουμε και πάλι τις Ιερές Ακολουθίες.


Κατά την προχθεσινή επίσκεψη τελέσαμε την Ακολουθία του Αγιασμού για το Ελληνικό Σχολείο, αφού από Θεού πάντοτε άρξασθαι, στην δική μας Παράδοση.


Τα παιδιά, με την παρουσία της δασκάλας και αρκετών γονέων, συμμετείχαν ενεργά και θερμά στην Ιερή Ακολουθία, κάνοντας το σημείο του Σταυρού και ψάλλοντας μαζί με τον Ιερέα.


Αφού αγιάσθηκαν όλοι, η Επιτροπή Γονέων είχε ετοιμάσει κεράσματα, φαγητά, γλυκά και αναψυκτικά. Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη, ευχάριστη και με τα πνεύματα όλων προσανατολισμένα στη νέα Σχολική Χρονιά, η οποία ευχόμαστε να είναι επιτυχημένη και καρποφόρα.

No comments: