Saturday 28 September 2019

Προσευχή


Είναι το όπλο κάθε Χριστιανού εναντίον κάθε επίβουλου εχθρού, και ο εχθρός ο αδυσώπητος ειναι ο διάβολος, ο οποίος δεν χάνει στιγμή να μη προκαλεί τους ανθρώπους με τεχνάσματα ποικιλόμορφα, προκειμένου να εγκαταστήσει το βασίλειό του και να μας κάνει δικούς του μέσω της αμαρτίας, η οποία είναι το αγκίστρι του. Βλέπεις η αμαρτία παρουσιάζεται γλυκύτατη, μέχρι να σε ρίξει στους κόλπους του διαβόλου, μόλις το καταφέρει αυτό έχεις εγκλωβιστεί στα δίκτυα του και χρειάζεται μεγάλη πνευματική δύναμη και προσευχή να απελευθερωθείς.


Αυτά με λίγα λόγια για το διάβολο και τα έργα του. Εμείς όμως ως άνθρωποι αδύναμοι τί κάνουμε να αντισταθούμε στην καθημερινή μάχη κατά του διαβόλου; Την απάντηση μας την έδωσε ο ίδιος ο Χριστός: Προσευχή και εγκράτεια, κατά την δύναμη ενός εκάστου.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ερχόμαστε στα όρια της απελπισίας, προερχόμενη από κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και φαίνεται άλυτο. Τότε λες -Θεέ μου, μου έρχεται τρέλα πως θα αντιμετωπίσω την κατάσταση αυτή που μου παρουσιάστηκε στιγμιαία ή και χρόνια; Υπάρχει αγαπητοί φίλοι λύση και εάν την ζητήσουμε με ταπείνωση και εγκράτεια χρησιμοποιώντας το πανίσχυρό μας όπλο το οποίο μας εχάρισε ο ίδιος ο Χριστός, την ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ζητώντας από τον ίδιο την βοήθειά Του. Ο Θεός ως παντογνώστης, που αγαπά τον άνθρωπο και μάλιστα περισσότερο αυτόν που προσπαθεί να κάνει το θέλημά του αποφεύγοντας την αμαρτία, η οποία τον απομακρύνει από τη αγάπη Του. Αργά ή γρήγορα το θαύμα επιτελείται με τρόπο πολλές φορές ακατανόητο για  μας τους ανθρώπους, κατανοητό για την θεϊκή δύναμή Του.

Προσευχή λοιπόν σε κάθε αντιξοότητα της ζωής μας, η οποία γίνεται το αμυντικό αλλά και επιθετικό μας όπλο κατά της αμαρτίας, η οποία όπως είπαμε είναι το αγκίστρι του διαβόλου, που η αμαρτία μας έχει κάνει σαν τα ψάρια που εύκολα πιανόμαστε.

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: