Tuesday 18 May 2021

Η γυναίκα στην Εκκλησία


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 17η Μαΐου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στις χριστιανές γυναίκες.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Η θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία» προσέφερε η αριστούχος Θεολόγος κα. Ευαγγελία Μελαχροινούδη. Η ομιλήτρια παρουσίασε το θέμα της με χειμαρρώδη λόγο, με πολλές και ποικίλες αναφορές στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καθώς επίσης και στους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ανέλυσε τη θέση και ερμήνευσε τον ρόλο της γυναίκας στην Εκκλησία, με πλούσια θεολογικά και εκκλησιολογικά επιχειρήματα, καλύπτοντας με επιστημοσύνη όλο το φάσμα της γυναικείας παρουσίας και δραστηριότητας στο πλαίσο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την ομιλία αυτή. Αρκετοί παρευρισκόμενοι, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, κληρικοί και λαϊκοί Θεολόγοι, γυναίκες και άνδρες, έλαβαν τον λόγο και ομίλησαν, προσφέροντας διάφορες σκέψεις γύρω από το κεντρικό θέμα. Στο τέλος όλοι αντάλλαξαν εόρτιες ευχές στο πλαίσιο της Πασχάλιας περιόδου.

No comments: