Sunday 5 June 2022

Δοξολογία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ

 
Τελείται σήμερα σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες του Ηνωμένου Βασιλείου Δοξολογία προς τιμήν της Βασιλίσσης Ελισάβετ, σύμφωνα με σχετική εντολή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων, από το Γραφείο του οποίου απεστάλη το παρακάτω μήνυμα:
 

Καθώς πλησιάζουν οι επίσημες  εκδηλώσεις για την επέτειο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Αυτής Μεγαλειότητος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας πατρικώς προτρέπει την κάθε Ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας να τελέσει την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Δοξολογία υπέρ της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η ανάπεμψη της Δοξολογίας ακολουθεί ένα καθιερωμένο τυπικό αιώνων, και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να προσευχηθούμε επ’ ευκαιρία της εβδομηντάχρονης ένδοξης Βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και πάνδημη εορτή των υπηκόων της. Με αφορμή την επέτειο του Πλατινένιου Ιωβηλαίου καλούμαστε να ενθυμηθούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «Παρακαλῶ οὗν πρῶτον πάντων ποιεῖσθε δεήσεις, προσευχάς, ἐντεύξεις, εὐχαριστίας, ὑπέρ πάντων ἀνθρώπων, ὑπέρ βασιλέων καὶ πάντων τῶν ἐν ὑπεροχῇ  ὄντων, ἵνα ἤρεμον καὶ ἡσύχιον βίον διάγωμεν ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι. Τοῦτο γαρ καλόν καὶ ἀποδεκτὸν ἐνώπιον τοῦ σωτῆρος ἡμῶν Θεοῦ» (Τιμ. Α΄2, 1-4). Με πνεύμα, λοιπόν, ειλικρινούς ευγνωμοσύνης για όλα τα αγαθά που απολαμβάνουμε στην ευλογημένη αυτή Χώρα ας αναπέμψουμε εκ βάθους καρδίας Δοξολογία για την κορυφαία αυτή επέτειο της ιστορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.    
 
Μεταφέροντας τις ευχές και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα προς όλους σας, διατελώ μετά της εν Χριστώ αγάπης,
 
π. Νήφων Τσιμαλής
Διευθυντής, Ιδιαίτερο Γραφείο του Αρχιεπισκόπου

No comments: