Thursday 9 June 2022

Ιστορικό γκραφίτι στο Kingswood του Bristol

 
Ο ζωγράφος Wei Ong, που είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Silent Hobo», είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας εικονογράφος και καλλιτέχνης τοιχογραφίας, που ειδικεύεται στα ψηφιακά έργα τέχνης και στα γραφικά γκραφίτι ζωγραφισμένα με σπρέι. Για δέκα χρόνια εργάζεται και μόνος του αλλά και με μεγάλες εταιρείες, όπως Google, Facebook και Olympics 2012.
 

Πρόσφατα ιστόρησε σε τοίχο της περιοχής Kingswood του Ανατολικού Bristol, ένα ενδιαφέρον έργο, το οποίο έχει ιστορική αφετηρία και αξία και όλοι όσοι περνούν από εκεί (Cecil Road) το παρατηρούν, το θαυμάζουν και το φωτογραφίζουν.
 

O ίδιος ο εμπνευσμένος και εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά:

 
«Historical mural painted in Kingswood. Illustrating the miners, cock road gang, Mary Carpenter, John Wesley, Douglas Motorcycles, Colin Pillinger and more. Thanks to Friends of Kingswood Park for all the local knowledge getting me on this».

 
Το εν λόγω έργο, το οποίο επιχορηγήθηκε από τον οργανισμό Friends of Kingswood Park, έχει έναν ενδιαφέροντα τίτλο, που είναι ταυτόχρονα και σύνθημα προς την τοπική κοινωνία: «ALONE WE CAN DO SO LITTLE - TOGETHER WE CAN DO SO MUCH…»!

No comments: