Sunday 6 November 2022

Οικουμ. Πατριάρχης και οι Νέοι των Θυατείρων

 
Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την εκλογή του στο θρόνο της Μητρός Εκκλησίας, παραβρέθηκε στη συνάντηση Enlightened Evenings των νέων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας με αφορμή τον εορτασμό της εκατοστής επετείου από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
 

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν πάνω από 200 νέοι και νέες από όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, εκ των οποίων και δύο εκπρόσωποι της κοινότητάς μας. Ο Παναγιώτατος στην ομιλία του επισήμανε τη σημασία των νέων στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντική είναι οι ενότητα των κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών. Επικρότησε τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής μας για να φέρει κοντά τους νέους αναμεταξύ τους αλλά και εντός των κόλπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
 

Ακολούθησε πλούσιο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν και οι Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Παν. Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, και Θεοφ. Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος. Στο τέλος του δείπνου δόθηκε στους νέους συνδαιτυμόνες η πολύτιμη ευκαιρία να πάρουν ευλογία και να συνομιλήσουν με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. Η βραδιά έκλεισε υπό τους ήχους της κιθάρας του βιρτουόζου Ομογενούς κιθαρίστα Χρήστου Λιβέρου.
 
Κυριάκος Βάσιλας και Λαμπρινή Δελλαπόρτα

No comments: