Wednesday 18 January 2023

Κύκλος Ποιητών Bristol

 
Χθες βράδυ είχα τη σπουδαία ευκαιρία να παρευρεθώ για πρώτη φορά σε συνάντηση του Κύκλου Ποιητών του Bristol, που ονομάζεται Lansdown Poets. Πραγματοποιήθηκε στον Οίκο της Κοινοπολιτείας, στο κέντρο του Bristol.
 

Στην ιστοσελίδα του εν λόγω Κύκλου αναγράφονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής ενδιαφέροντα: «The 'commune' that is the Lansdown Poets came together under the leadership of Charles Thompson some 14 years ago and have written, and read, and encouraged, and criticised, and sat, and walked, and talked and drank, and commented, and inspired, and collaborated, and sometimes exasperated, but always supported and, most of all, learned from each other about poetry and much more besides...».
 

Στην τρέχουσα χρονική φάση, τα άτυπα μέλη ανέρχονται γύρω στα είκοσι και έχουν όλοι αγάπη για την τέχνη της Ποίησης, ενδιαφέρον να δείξουν, να αναγνώσουν και τα συζητήσουν τα στιχουργήματά τους, αλλά και ιδιαίτερα φιλόξενο πνεύμα, με το οποίο καλωσορίζουν τους νέους δημιουργούς.
 

Στην πρώτη μου αυτή εμπειρία συνάντησα αρκετά μέλη του Κύκλου, έγινα προσωπικά δεκτός με ανοιχτές αγκάλες και είχα την ευκαιρία να ακούσω από τους άλλους και να σχολιάσω κι εγώ υπέροχα και εξαιρετικά πρωτότυπα Ποιήματα, αλλά και να αναγνώσω κι ένα δικό μου, στα αγγλικά και στα ελληνικά, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής.
 

Μου έκανε εντύπωση το υψηλό πνευματικό επίπεδο των μελών του Κύκλου, η διανοητική διεισδυτικότητά τους, η αναλυτική τους ικανότητα, η σημασία που έδιναν στη λεπτομέρεια, το ύψιστο ενδιαφέρον για την κοινή θεά που όλοι διακονούμε, η αφοσίωση στην τέχνη του λόγου.
 

Η θεματολογία των Ποιημάτων που παρουσιάσθηκαν ήταν ποικίλη, με κάποια επίκαιρα και άλλα που έφερναν στο προσκήνιο εμπειρίες και βιώματα από τη ζωή του κάθε δημιουργού. Προσεγμένοι οι τίτλοι και επιλεγμένες με διάκριση και καλλιτεχνία οι λέξεις και οι φράσεις.

 
Τελικά οι εμπνεύσεις περίσσευαν, η λυρικότητα κυριαρχούσε, η φαντασία κάλπαζε, η μουσικότητα απλωνόταν στον χώρο και όλα ευωδίαζαν Ποίηση στον Οίκο της Κοινοπολιτείας χθες το βράδυ...

No comments: