Friday 9 June 2023

Λέσχη Βιβλίου στο Bristol

 
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του Book Club της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Bristol!
 

Ανοιχτή σε όλους η πρώτη συνάντηση γνωριμίας στις 13 Ιουνίου, Τρίτη, στις 18:30 στο Bristol Folk House (40a Park St, Bristol BS1 5JG).
 
Ελάτε για καφεδάκι, να μάθετε παραπάνω για τη βιβλιοθήκη και το Book Club και να δανειστείτε βιβλία για το πρώτο μας θέμα "Βιβλία της Victoria Hislop" που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβριο!
 
Δηλώστε συμμετοχή με mail στο library@greekcommunitybristol.org.uk
 
Ακολουθούν Frequently Asked Questions και περισσότερες πληροφορίες για το Club.
 
Λίγα λόγια για το πρώτο θέμα του Book Club:
 
Διαλέξαμε να συζητήσουμε βιβλία από την αγγλίδα συγγραφέα Victoria Hislop, η οποία έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και τα βιβλία της είναι εμπνευσμένα από ιστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στη βιβλιοθήκη μας θα βρείτε διάφορα βιβλία της να δανειστείτε.
 
Πώς γίνεται η επιλογή θεμάτων του Book Club;
 
Τα θέματα θα είναι εμπνευσμένα από τα βιβλία και τους συγγραφείς που έχουμε στη βιβλιοθήκη και στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αξιοποιούν όσο περισσότερο γίνεται αυτή την πηγή γνώσης και πληροφορίας που υπάρχει διαθέσιμη στο Bristol.
 
Γιατί δεν επιλέγουμε το ίδιο βιβλίο για όλους;
 
Διότι εδώ στο εξωτερικό, δεν μπορούμε εύκολα να εξασφαλίσουμε πολλαπλά αντίτυπα του ίδιου βιβλίου αρκετά για όλους τους συμμετέχοντες, οπότε το Book Club μας διαφοροποιείται από το κλασικό μοτίβο. Η εναλλακτική μας πρόταση είναι ότι η συζήτηση δεν θα περιορίζεται σε ένα μόνο βιβλίο, αλλά θα διευρύνεται σε ένα προεπιλεγμένο θέμα: πχ αφιέρωμα σε Χ συγγραφέα, λογοτεχνία μιας χρονικής περιόδου, συγγραφείς μιας ηπείρου, βιογραφίες, ποιητές, ιστορικά γεγονότα, κτλ.
 
Πώς μπορώ να δηλώνω συμμετοχή στις συναντήσεις;
 
Κάθε φορά που σας ενδιαφέρει το θέμα που ανακοινώνουμε, θα πρέπει να δηλώνετε συμμετοχή με email. Δεν υπάρχει η έννοια του μέλους. Η κάθε συνάντηση θα είναι ανοιχτή σε όσους τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει δέσμευση και μπορείτε να επιλέγετε σε ποιες συναντήσεις θα έρχεστε. Εάν τελικά δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, σας παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώνετε εγκαίρως γιατί αυτό διευκολύνει την κράτηση του ανάλογου χώρου. Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά μας, θα λαμβάνετε εγκαίρως ειδοποίηση.
 
Κάθε πότε θα γίνονται οι συναντήσεις του Book Club;
 
Κάθε 2η Τρίτη των μονών μηνών με αρχή το Σεπτέμβριο. Η συχνότητα φυσικά θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των αναγνωστών, αλλά για αρχή θα ξεκινήσουμε με μία συνάντηση το δίμηνο ώστε να υπάρχει χρόνος για το δανεισμό και την ανάγνωση των βιβλίων.
 
Πού θα γίνονται οι συναντήσεις;
 
Σε διάφορα καλλιτεχνικά στέκια της πόλης, για έμπνευση, εναλλαγή και κοινωνική επαφή. Η βιβλιοθήκη μας είναι μικρή για συναντήσεις πολλών ατόμων, αλλά δεν αποκλείεται περιστασιακά να βρισκόμαστε κι εκεί.
 
Σε τι γλώσσα θα μιλάμε;
 
Τα βιβλία που θα διαβάζουμε θα είναι στα ελληνικά, οπότε και οι συζητήσεις θα γίνονται κυρίως στα ελληνικά. Το Book Club είναι ανοιχτό και σε αναγνώστες οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα τα ελληνικά, αλλά έχουν ικανοποιητικό επίπεδο κατανόησης ώστε να συμμετέχουν στη συζήτηση με την υποστήριξη των υπολοίπων συμμετεχόντων.
 
Υπάρχει κόστος συμμετοχής στο club;
 
Δεν υπάρχει συνδρομή ή άλλο προβλεπόμενο κόστος για τη συμμετοχή σας στο Book Club, εκτός από την προσωπική σας κατανάλωση στο Cafe που θα συναντηθούμε.
 
Πώς μπορώ να δανειστώ βιβλία;
 
Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για ενήλικες κάθε Τρίτη 6-8μμ. Κατά περίπτωση και κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και εκτός αυτού του ωραρίου. Η διεύθυνση είναι: The Old Vicarage, Claremont Street, Easton, Bristol, BS5 0UL. Για να δανειστείτε βιβλία θα χρειαστεί να είστε μέλος της Bιβλιοθήκης.
 
Η εγγραφή και καταχώρηση στο ηλεκτρονικό σύστημα δανεισμού γίνεται εύκολα και γρήγορα, επιτόπου στη Bιβλιοθήκη. Οι υπηρεσίες της δανειστικής Bιβλιοθήκης είναι δωρεάν για τα ήδη μέλη της Kοινότητας. Δεχόμαστε δωρεές των £10, από μη μέλη της Kοινότητας που θέλουν να χρησιμοποιούν την Kοινοτική Bιβλιοθήκη.
 
Επικοινωνία
 
Αν δεν απαντήθηκαν όλες σας οι απορίες, για επιπλέον διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο messenger ή email στο library@greekcommunitybristol.org.uk

No comments: