Saturday 22 July 2023

Στο χωριό Castle Combe

 
Το Castle Combe είναι ένα χωριό στη φημισμένη περιοχή Cotswolds, με την εξαιρετική φυσική ομορφιά, στο Wiltshire της Αγγλίας. Το χωριό βρίσκεται βόρεια του Bristol. To όνομα προέρχεται από ένα κάστρο, που βρισκόταν κάποτε στην περιοχή, αλλά κατεδαφίστηκε πριν από αιώνες.
 


Περιτριγυρισμένο από την περιοχή Cotswolds, το Castle Combe προσφέρει πολλούς γραφικούς περιπάτους και γραφικούς δρόμους χωριών που περιμένουν να εξερευνηθούν!



Το Castle Combe έχει εμφανιστεί τακτικά ως κινηματογραφική τοποθεσία, πιο πρόσφατα στο The Wolf Man, Stardust και στο War Horse του Stephen Spielberg. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στην αρχική ταινία του Dr Doolittle.
 


Το χωριό έχει πλούσια ιστορία και τα σπίτια αποτελούνται από τη μελί πέτρα Cotswold, χαρακτηριστική για ένα χωριό αυτής της περιοχής.



Στο κέντρο του Castle Combe βρίσκουμε ένα χαρακτηριστικό σκεπαστό Σταυρό, ονομαζόμενο «της Αγοράς» και την Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και στεγάζει ένα απρόσωπο ρολόϊ που φημίζεται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα ρολόγια εργασίας στη χώρα.
 


Περπατώντας κατά μήκος του χωριού μέχρι τη γέφυρα και όχι μόνο απολαμβάνουμε τη θέα. Επίσης, μπορούμε να αγοράσουμε σπιτικά κέϊκ, γλυκά ή λουλούδια έξω από τα σπίτια των ντόπιων.

No comments: