Tuesday 18 June 2024

Επετειακή εικόνα

 
IOCS 25th anniversary icon: Christ the Teacher
By Aidan Hart
 

Αυτή η εικόνα ιστορήθηκε για τον εορτασμό της 25ης επετείου του Ινστιτούτου Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών (IOCS) το 2024. Η εικόνα έχει ορισμένα εξατομικευμένα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν το μοναδικό ήθος και την τοποθεσία του Ινστιτούτου μας.
 
Το Ευαγγέλιο που κρατά ο Χριστός είναι ανοιχτό στο χωρίο: «That they all may be one; as you, Father are in me and I in you, that they may also be one in us; that the world may believe that you have sent me» (Ιωάννης 17:21). Αυτό το χωρίο αντικατοπτρίζει την κλήση του Ινστιτούτου προς την ενότητα και την κοινωνία της Εκκλησίας, τόσο σε πανορθόδοξο όσο και σε οικουμενικό επίπεδο.
 
Δύο κτίρια απεικονίζονται στο βάθος. Στη δεξιά πλευρά του θεατή (αριστερά του Χριστού), απεικονίζεται ο πύργος της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ως σύμβολο της επιστήμης που βρίσκεται στην καρδιά του Ινστιτούτου και της ιστορικής μας σχέσης με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου. Στην αριστερή πλευρά του θεατή (δεξιά του Χριστού), απεικονίζεται ένα τμήμα του παλιού Οίκου Wesley (σημερινό Κολέγιο Ιησού), όπου το Ινστιτούτο ξεκίνησε την αποστολή του το 1999.
 
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον αγιογράφο και ερευνητή του IOCS, Aidan Hart (https://aidanharticons.com/) που έδωσε ζωή σε αυτή την εικόνα και σε όλους όσους την επιχορήγησαν.

No comments: