Friday 25 November 2016

Μικρό Ημερολόγιο Θυατείρων 2017

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μικρού μεγέθους Ημερολόγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας για τον επικείμενο νέο χρόνο 2017.


Το Ημερολόγιο, που έχει εξώφυλλο μια ωραία βυζαντινή εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού «Ζωοδότου», εκτυπώθηκε στο Τυπογραφείο ΑΘΗΝΑ Α.Ε. στην Αθήνα. Αποτελείται από 112 σελίδες και περιλαμβάνει Πρόλογο του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Γρηγορίου, μηνολόγιο, καθώς και σύντομη παρουσίαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όλων των Κοινοτήτων που υπάγονται σε αυτήν.


Ο Άγιος Θυατείρων στον Πρόλογό του αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«...Η Ιερά αυτή Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία δρα εις το Ηνωμένον Βασίλειον και την Ιρλανδίαν, συνεχίζει την διακονίαν της προς το Ποίμνιόν της. Και παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης Κοινωνίας, με τον θρησκευτικό αποχρωματισμό των μεγάλων μαζών της ευρωπαϊκής Κοινωνίας και την πίεσιν της σύγχρονης ζωής, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Χώρας παραμένουν πιστοί εις την Εκκλησίαν τους. Πρέπει όμως να αναφέρωμεν εν μετανοία και εξομολογήσει ότι ο Αμπελώνας του Κυρίου χρειάζεται περισσότερους εργάτες, Κληρικούς και Λαϊκούς για τον επανευαγγελισμόν και την ανανέωση της πίστεως και της πατροπαραδότου ευλαβείας του ευσεβούς Λαού μας...».

No comments: