Monday 20 October 2008

Εκδρομή...

...ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Φίλοι, από το Λονδίνο, το Southend, το Leeds, την Αθήνα και την Κύπρο θα βρεθούμε στη Συμβασιλεύουσα για να περιηγηθούμε όμορφα μέρη στη Μακεδονία μας. Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 27 / 10 /2008 - 02 / 11 / 2008

ΔΕΥΤΕΡΑ, 27η Οκτωβρίου
ΛΟΝΔΙΝΟ - GATWICK - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση από Λονδίνο - Gatwick για Θεσσαλονίκη. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης θα μας περιμένει το πούλμαν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Capsis Hotel 4*, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΡΙΤΗ, 28η Οκτωβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ - ΚΑΒΑΛΑ
Το πρωΐ αναχωρούμε για προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, που βρίσκεται στο Παγγαίο όρος, σε υψόμετρο 753 μέτρων. Εκεί θα προσκυνήσουμε και την «αχειροποίητο εικόνα της Θεοτόκου». Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην Καβάλα και θα επισκεφθούμε και την αρχαία πόλη των Φιλίππων, όπου βρίσκεται το «Βαπτιστήριο της Λυδίας», της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής που βαπτίστηκε εκεί από τον Απόστολο Παύλο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου και θα δειπνήσουμε.


ΤΕΤΑΡΤΗ, 29η Οκτωβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωϊνό στο ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε διάφορα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, όπως Σπήλαιο Πετραλώνων - Άγιο Δημήτριο – Ροτόντα – Κάστρα - Αρχαιολογικό Μουσείο - Βυζαντινό Μουσείο (με τη σειρά που βολεύει καλύτερα). Το μεσημέρι θα μας δεχθεί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή βόλτα στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΜΠΤΗ, 30η Οκτωβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημέρα ελεύθερη για ψώνια. Το απόγευμα, γύρω στις 5.00 μ.μ., ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου θα μας ομιλήσει στο ξενοδοχείο μας με θέμα: «Το Μακεδονικό ζήτημα». Εδώ καλούμε όλους τους εν Θεσσαλονίκη φίλους μας να έλθουν να ακούσουν την ομιλία και να συναντηθούμε εκεί.
Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31η Οκτωβρίου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΡΓΙΝΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το πρωΐ αναχωρούμε για την Καστοριά. Στο δρόμο μας θα περάσουμε και θα επισκεφθούμε την Βεργίνα, την πρωτεύουσα του Αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου, όπου βρίσκεται ο Τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγ. Αλεξάνδρου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, τη Βέροια, όπου εκεί θα δούμε το ονομαστό «Βήμα του Αποστόλου Παύλου», απ’ όπου ο Απ. Παύλος κήρυξε τον Χριστιανισμό. Επόμενος σταθμός μας είναι η Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά, το ιερό προσκύνημα του Ποντιακού Ελληνισμού. Στο νομό Κοζάνης θα επισκεφθούμε την πόλη Σιάτιστα, για να δούμε τα περίφημα Αρχοντικά, χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής του 18ου αι. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην Καστοριά και θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο Longas (4*), λίγο έξω από την πόλη.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1η Νοεμβρίου
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Προαιρετικός εκκλησιασμός (Εορτή Αγίων Αναργύρων). Διάφορες περιηγήσεις στην ωραία πόλη της Καστοριάς με τις 76 βυζαντινές εκκλησίες. Η Καστοριά είναι από τις γραφικότερες πόλεις της Μακεδονίας – πραγματικό μουσείο βυζαντινής τέχνης. Είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βρίσκεται χτισμένη στις όχθες της πανέμορφης λίμνης Ορεστιάδας.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2α Νοεμβρίου
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ
Προαιρετικός εκκλησιασμός. Αναχώρηση για Λονδίνο.

No comments: