Friday 1 May 2009

Πείνα και Ελπίδα

Θα έπρεπε να έχω γράψει αυτό το κείμενο και να έχω ανεβάσει αυτή την ανάρτηση πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την 29η Απριλίου τ.έ., όταν ο αμερικανικός οργανισμός Bloggers Unite είχε ζητήσει από τους μπλόγκερς να γραφεί κάτι και να δημοσιευθεί εκείνη την ημέρα για να δημιουργηθεί μια παγκόσμια συνειδητοποίηση για το μεγάλο πρόβλημα της πείνας.

Δυστυχώς, λόγω της ολιγοήμερης απουσίας μου, δεν μπόρεσα να το κάνω. Ποτέ όμως δεν είναι αργά, να μελετήσουμε, να προωθήσουμε, να προσευχηθούμε και ίσως να κάνουμε και κάτι πρακτικό για το ζήτημα αυτό.

Όπως πληροφορούμαστε αυτή την στιγμή περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε κατάσταση «απόλυτης φτώχειας» και περισσότερα από 15 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ενημερώνει ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης υποσιτίζεται και ένα άλλο τρίτο πεινάει!!! Ακόμα και στις Η.Π.Α. 46% των Αφρο-Αμερικανόπουλων και 49% των παιδιών Λατινικών οικογενειών θεωρούνται πως βρίσκονται σε κατάσταση χρόνιας πείνας!

Υπάρχουν, ως γνωστόν, πολλοί Διεθνείς Οργανισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό και συλλέγουν χρήματα και διάφορα υλικά (φαγητά, φάρμακα κ.ά.) για να τα προωθήσουν προς τους έχοντες ανάγκη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ανακαλύψει τους Οργανισμούς αυτούς. Εγώ δεν θέλω να προτείνω κανέναν, για ευνόητους λόγους.

Θα ήθελα όμως να προτείνω να κατευθύνουμε την σκέψη και την προσευχή μας -έστω για λίγο- προς αυτά τα παιδιά και τους άλλους συνανθρώπους μας, που έχουν υλικές και άλλες ανάγκες, και να απευθύνουμε θερμή ικεσία προς τον Ύψιστο να ελεήσει κι αυτά τα πλάσματά Του. Ας γίνει η πείνα των συνανθρώπων μας ελπίδα συνεργασίας, προσευχής και αγάπης, για όλους εμάς τους ευνοημένους του αναπτυγμένου κόσμου.

6 comments:

Roadartist said...

Τα χρήματα που μαζεύουν οι διεθνείς αυτοί οργανισμοί φτάνουν άραγε στους τελικούς αποδέκτες;;..
Αυτό που με θλίβει είναι ότι κάποιοι επωφελούνται από τη φτώχεια που κυριαρχεί στον κόσμο. Και μάλιστα ορισμένοι τόσο πολύ που δε τους συμφέρει να εκλείψει..
Να είσαι καλά, καλή Πρωτομαγιά!

Anastasios said...

@ Roadartist,

Είναι αλήθεια ότι ακούμε πολλά για τους διεθνείς φιλανθρωπικούς (και άλλους) οργανισμούς. Γι' αυτό απέφυγα να προτείνω οποιονδήποτε. Όμως είναι και ο μόνος τρόπος μεταφοράς της όποιας βοήθειας.

Καλό μήνα!

Ιωάννης Νικόπουλος said...

Δεν ειμαι σίγουρος ποιοι ειναι τελικά οι ευνοημένοι...Εμείς με τα πολλά η εκείνοι με τα ολίγα...Θερμή ικεσία προς τον Κύριο να μας ελεήσει...
Χριστός Ανέστη!
Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα!

Anastasios said...

@ Ιωαννης Νικοπουλος,

Η αλήθεια είναι πως οτιδήποτε ακραίο (πλούτος, φτώχεια) δεν είναι καλό για τον άνθρωπο.

Μακάρι να μπορούσαμε να βρίσκαμε και να ζούσαμε κατά το μέτρο.

Καλό μήνα!

P. Kapodistrias said...

Ό,τι μπορούμε ας κάμουμε, όπου κι αν βρισκόμαστε. Κυρίως στους διπλανούς μας, μια και προσπαθώντας να σώσουμε τον... κόσμο, παραθεωρούμε τα δυστυχή άτομα του περιβάλλοντός μας.

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Μήπως δεν "πεινάνε" και δίπλα μας άνθρωποι...