Thursday 8 December 2011

Νίκος Καλυβίτης

Τα 100-χρονα γενέθλια

Ο αγαπητός μας φίλος κ. Νίκος Καλυβίτης, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, καταγόμενος από το νησί των Αγίων, την μεγαλώνυμη Κύπρο μας, εόρτασε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο τα γενέθλια των 100 χρόνων του.


Η αγαπημένη κόρη του Θέλμα, έγκριτος νομικός, οργάνωσε για τον πατέρα της μεγάλη δεξίωση, με πλήθος καλεσμένων, για να εορτάσουν το σπουδαίο αυτό γεγονός της προσωπικής ιστορίας του εξαίρετου αυτού ανθρώπου και καλού χριστιανού.


Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ έστειλε, όπως συνηθίζει για εκείνους που εορτάζουν τα εκατοντάχρονά τους, μια ωραία κάρτα με την φωτογραφία της και βασιλικές ευχές. Μάλιστα η κάρτα έφθασε στην οικία του κ. Νίκου την ημέρα των γενεθλίων του. Την έφερε και την παρέδωσε υπάλληλος ειδικά επιφορτισμένος με την αποστολή αυτή.




Ο κ. Νίκος κατοικεί μόνιμα στην Αγγλία για 75 χρόνια. Ήλθε με την (μακαριστή σήμερα) σύζυγό του για γαμήλιο ταξίδι και... έμειναν! Εργάστηκε ως κομμωτής και εστιάτορας. Έζησε στο Bournemouth της Νότιας Aγγλίας και στο Λονδίνο. Είναι διακεκριμένο μέλος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο ΒΔ Λονδίνο.




Η συνήθης ευχή γενεθλίων «Να τα εκατοστήσεις» δεν μπορεί βέβαια να ειπωθεί στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά οπωσδήποτε οι ευχές και προσευχές όλων μας τον συνοδεύουν πάντοτε για χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία, χαρά και κάθε ευλογία παρά Θεού.

2 comments:

Σοφία said...

Η καλύτερη ευχή που μπορώ να σκεφτώ είναι ...και στα δικά μας! :-)

Συγχαρητήρια στον κ. Νίκο και χρόνια πολλά για τη γιορτή του προχθές! Και μπράβο στην κ. Θέλμα για τη διοργάνωση των εορτασμών.

Πολύ ωραία ανάρτηση, πολύ αισιοδόξη. Να είσαστε πάντα καλά.

Anastasios said...

@ Σοφία,

Το "και στα δικά μας" μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά για να είναι όντως καλό θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποια απαραίτητα στοιχεία, όπως καλή υγεία, καθαρό μυαλό, αυτοσυντήρηση κ.ά. Γιατί αν δεν υπάρχει ποιότητα ζωής και απλά ζούμε, όντες βάρος σε άλλους, καλύτερα να αναχωρούμε...

Αλλά βέβαια ο Μεγάλος Θεός έχει πάντα τα δικά του σχέδια! Σε εμάς μένει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Πρόνοιά Του!